Navijači žele vidjeti kako Jakirović odlazi, a o njegovoj sudbini su konačno progovorili iz Dinama
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Sve je sada dosta jasnije

Navijači žele vidjeti kako Jakirović odlazi, a o njegovoj sudbini su konačno progovorili iz Dinama

E. Oštraković

Izvršni odbor Dinama koji je u novom sazivu održao je prvu sjednicu od imenovanja koje se dogodilo 10. marta. Raspravljalo se o mnogim stvarima, a sigurno da je najveća vijest imenovanje Zvonimira Manenice kao novog člana Uprave ovog kluba.

Manenica će tako biti zadužen za finansije, ljudske resurse, pravne i opšte poslove, ali ono najvažnije, pa čak važnije i od titule jeste to da bez njegovog potpisa Uprava neće moći donijeti niti jednu jedinu odluku.

Tako je ovaj čovjek postao jači od predsjednice Uprave kluba Vlatke Peras, a njen potpis još uvijek vrijedi dva glasa. Ipak, ne znače ta dva glasa ništa ako bilo koju odluku prije nje nije potpisao Manenica i njen uticaj je postao dosta slabiji.

U Upravi Dinama ostaju Darko Podnar i Danijel Tomačić i Dinamo je tako dobio četveročlanu upravu. Prema Statutu u Upravu može biti imenovan još najviše jedan član.

Vršitelj dužnosti sportskog direktora će do odabira "pravog" sportskog direktora biti Marko Marić. Do sada se Marić bavio programom razvoja mlađih kategorija u Dinamu, te omladisnke škole.

Oglasi

On će imati direktnu komunikaciju sa Velimirom Zajecom i odgovarati će isključivo njemu, a glavni cilj toga je da se rastereti Sergej Jakirović koji će se isključivo posvetiti ekipi i borbi za naslov prvaka do kraja sezone.

Nakon što sezona završi potražit će se dugoročno rješenje na ovoj funkciji u klubu. Ono što je važno dodati da je podptredsjednik kluba postao član IO-a, a to je Dubravko Skender. Upravo on se obratio medijima.

"Hvala na razumjevanju i strpljenju jer ste čekali tri sata. Pokušat ću rezimirati neke stvari, ali cilj je da Dinamo bude što bolji. Više ne govorimo o stranama, nego o jedinstvenom IO-u", rekao je na početku Skender.

Dubravko Skender, novi potpredsjednik Dinama jasno je rekao da Jakirović ima punu podršku kluba. FOTO: Slavko Midzor/PIXSELL

Jedna od tema o kojoj je govorio bio je i stadion Dinama.

"Stadion? Tu je na prijedlog kolege Ivana Naukovića oformljen odbor za izgradnju stadiona, on sam mora pripremiti prijedlog tima koji će biti u tom odboru. Pod točkom razno je bilo puno tema, prof. Tomislav Globan je predložio sukladno našim obećanjima s liste Dinamovog proljeća da se otvorimo prema članovima kluba, pa se formirao odbor za članstvo koji on sam vodi. Isti zadatak, za sljedeću sjednicu on mora predložiti tim za taj odbor".

Oglasi

Ipak, ono što je najviše zanimalo navijače Dinama koji nisu zadovoljni rezultatima jeste status Sergeja Jakirovića.

"Trener? Nije bilo riječi o treneru, njegov status je, koliko ja znam prema dostupnim informacijama, nepromjenjiv. I predsjednik kluba i članovi IO podržavaju trenera. Sljedeća sjednica? Naš prijedlog je da to bude sljedeći ponedjeljak", rekao je Skender.

Navijači Dinama neće biti zadovoljni podrškom Jakiroviću

Ogromno nezadovoljstvo među navijačima Dinama vlada nakon poraza od PAOK-a i eliminacije iz evropskih takmičenja. Boli navijače ovog kluba visok poraz i pet primljenih golova u Grčkoj.

Kao glavnog krivca za visok poraz, ali i eliminaciju iz Konferencijske lige navijači Dinama označili su svog trenera, Sergeja Jakirovića.

Probali su u proteklim danima navijači Dinama na sve načine izvršiti pritisak na novog predsjednika Velimira Zajeca da smijeni Jakirovića, ali dio navijača uopšte nije bio upoznat sa statutom Dinama po kojem Zajec nema moć da razriješi dužnosti Jakirovića.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Tu moć nema ni skupština, a ni Izvršni odbor Dinama, nego samo uprava kluba i to većinskom odlukom.

Sada je jasno da navijačima neće biti udovoljeno i da Jakirović ima punu podršku svih ljudi u klubu, osim navijača koji ga žele vidjeti kako odlazi iz Dinama.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi