Žrijeb će biti održan u prostorijama NS BiH

Koga će spojiti kuglice u prostorijama NS BiH?

Za četiri člana Wwin lige danas je važan dan

Samir Mlaćo

U fokusu bh. sportske javnosti svakako je večerašnja utakmica baraža između reprezentacije naše zemlje i Ukrajine.

Meč se igra u Zenici od 20:45 sati, a trenutno je u Wwin ligi naše zemlje reprezentativna pauza. Svakako da će dobro doći premijerligašima pred završnicu sezone, ali i danas će neki od njih biti aktivni.

Naime, u 12 sati u prostorijama NS BiH biže održan žrijeb parova polufinala Kupa naše zemlje. U bubnju će se naći HŠK Zrinjski, FK Borac, FK Sloga Doboj i NK Široki Brijeg.

Borac je lider na tabeli Wwin lige, Zrinjski drugoplasirana momčad, dok je Sloga iz Doboja na četvrtom mjestu. Navedeni timovi tako mogu i kroz prvenstvo izboriti plasman u Evropu, a Široki Brijeg je na sedmom mjestu i gotovo nemoguće je da se klub sa Pecare kroz prvenstvo izbori Evropu.

Zbog toga će Širokobriježani put tražiti kroz Kup, a trofej brani mostarski Zrinjski koji je savladao FK Velež u finalu u Zenici.

Podsjetimo, Zrinjski je u četvrtfinalu u dva meča bio bolji od bihaćkog Jedinstva, Sloga od Posušja, dok je Široki Brijeg u dva meča nadigrao FK Velež.

Borac je imao najteži put. Banjalučani su remizirali u prvom meču sa FK Sarajevo (0:0), a zatim je vatreni revanš na Koševu prekinut u sudijskoj nadoknadi. Borac je vodio 2:1, a domaći su nezadovoljni suđenjem Matea Muse odlučili napustiti teren.

Na kraju je meč registrovan 3:0 za FK Borac, dok Sarajevo očekuje žestoke kazne, a sjednica Disciplinske komisije zakazana je u petak, tj.sutra.

Prve utakmice polufinala su na rasporedu 3. aprila, dok su revanš susreti 14 dana kasnije.

Treba istaći da će danas biti održan i žrijeb parova polufinala Omladinskog Kupa BiH, kao i žrijeb parova futsal Kupa naše zemlje.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

U futsal Kupu među četiri tima ostali su Bubamara, Hercegovina, Radnik MD Shop i Željezničar Sarajevo.

Kod omladinaca, među četiri tima su FK Borac, FK Sarajevo, FK Sloboda i FK Zvijezda 09.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.