Morao je izabrati

Mbappe ili Haaland? Zvijezda Reala iskreno odgovara koga više želi za saigrača

Edmir Škorić

I Erling Haaland i Kylian Mbappe su se povezivali i još povezuju s Real Madridom, ali samo jedan od njih bi ovog ljeta trebao put španske prijestolnice.

Haaland za sada nema namjeru napustiti Manchester City, dok je Francuz već saopštio čelnicima PSG-a da odlazi na ljeto. Svi vjeruju da je Real Madrid njegov novi klub, mada to nećemo definitivno znati prije ljeta jer je 25-godišnjak do juna, barem na papiru, igrač PSG-a.

Zvijezda Real Madrida i Francuske Aurelien Tchouameni danas je stao pred medije gdje je prvo odgovorio na pitanje kojeg bi igrača više volio za saigrača u Los Blancosima, odnosno koga više cijeni - Kyliana Mbappea ili Erling Haalanda.

"Mbappe ili Haaland? Više volim Mbappea. Haaland je sjajan igrač, ali više volim Mbappea”, rekao je mladi Francuz i njegov odgovor je ipak bio očekivan.

Real Madrid će u četvrtfinalu igrati protiv aktuelnog prvaka Manchester Cityja, gdje je Francuz dao svoje mišljenje i o ovom meču.

“Mi smo Real Madrid, ne možemo se nikoga bojati. Lani su nas izbacili i tražit ćemo osvetu. Želimo pokazati ko je Real Madrid."

“Ako želiš biti najbolji, moraš pobijediti najbolje. Igrat ćemo utakmicu za utakmicom kako bismo podigli trofej u junu", rekao je Tchouameni.

Tchouameni (24) je u Real došao iz Monaca, a igrao je još za Bordeaux. Monacom je igrao finael Kupa Francuske 2021. godine, dok je s Kraljevima osvajao Kup kralja, Svjetsko klupsko prvenstvo i Superkup Evrope.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, nema nikakve sumnje da je najdraži trofej u dosadašnjem dijelu karijere osvojio s Francuskom (Liga nacija), a ostat će mu žal što u Kataru nije uspio doći do svjetskog zlata. Francuska je tada bila sjajan, a ipak na kraju na penale izgubila od Messijeve Argentine.

Iako Francuska ima zastrašujuć roster, Tchouameni će svakako biti dio selekcije koja će igrati tokom ljeta na Euru u Njemačkoj, osim naravno ako ne doživi neku povredu ili dođe do nekih neplaniranih problema i sukoba sa selektorom Didierom Deschampsom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.