Kroos se vratio u selekciju Njemačke, imao je šta vidjeti, javio je i Perezu: "Kupi ga, najbolji je"

Hoće li biti realizovan veliki transfer?

Kroos se vratio u selekciju Njemačke, imao je šta vidjeti, javio je i Perezu: "Kupi ga, najbolji je"

A. Čaušević

Toni Kroos je poslije tri godine odsustva ponovo u reprezentaciji Njemačke. Vratio se kako bi pomogao nacionalnom timu svoje zemlje na Evropskom prvenstvu, a čini se da je već prvog dana okupljanja našao novu zvijezdu za Real Madrid.

Ljetni prijelazni rok je sve bliže i klubovi već udaraju temelje za određena pojačanja. Nije strana pojava i da reprezentativci imaju misiju da pokušaju uvjeriti nekog od kolega na potpis.

To bi slučaj u narednom periodu mogao biti i sa Tonijem Kroosom. Naravno ako je pisati specijalizovanim portalima koji prate dešavanja u Real Madridu, kao što je Defensa Central.

Naime, ovaj medij piše da je već nakon prvog dana okupljanja Elfa za martovske utakmice Kroos sao signal Florentinu Perezu da dovede Floriana Wirtza.

Navodno je iskusni veznjak za svog mlađeg kolegu rekao da je on najbolji igrač iz Njemačke za Real Madrid te da ga pokuša dovesti među Kraljeve.

Oglasi

Dragulj Bayer Leverkusena je oduševio skaute najvećih i najbogatijih klubova svijeta, a sada je uživo imao u njegove kvalitete da se uvjeri i sam Kroos.

Veznjak Real je čak i u javnosti hvalio Wirtza kazavši za njega da bi mogao imati mjesta u Realu gdje je konkurencija obično veoma žestoka.

"Koji igrači imaju potencijal igrati za Real Madrid? Trebao bih imati globalnu sliku, ali mislim na Floriana Wirtza. Mislim da bi se mogao uklopiti", rekao je 34-godišnjak.

Reprezentativno okupljanje će biti prvi put da se Kroos i Wirtz sastaju na istom terenu, a u Realu se nadaju da bi od sljedeće sezone obojica mogli igrati na Bernabeuu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ranijih sedmica se čak i pisalo kako bi adidas kao Realov tehnički sponzor mogao imati ključnu ulogu Wirtzovog transfera u redove Los Blancosa.

Wirtz koji ima 20 godina je u dosadašnjem dijelu sezone zabio 11 golova te imao čak 17 asistencija. Za njegov igrački karton Kraljevi će morati izdvojiti najmanje 100 miliona.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
On je igrač reala za najmanje godinu dana !!! Da neće u truhljavi bayern
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi