Carvajal pričao o Manzanu i skandalu iz Valencije, pa cijelom svijetu pokazao svoje pravo lice

Desni bek Real Madrida u centru pažnje

Carvajal pričao o Manzanu i skandalu iz Valencije, pa cijelom svijetu pokazao svoje pravo lice

Endin Čaušević

Dani Carvajal pojavio se večeras pred španskim novinarima, a jedna od glavnih tema bile su sudije u La Ligi, odnosno Gil Manzano koji je nedavno napravio nevjerovatnu grešku na meču Valencia - Real Madrid.

Utakmica Valencije i Real Madrida igrala se početkom ovog mjeseca na Mestalli i završena je rezultatom 2:2 iako je gostujući klub u zadnjem napadu uspio da postigne pogodak.

Međutim, mnogima je nevjerovatno da je sudija Gil Manzano u trenutku centaršuta odsvirao kraj utakmice, a samo par sekundi kasnije Jude Bellingham je zabio pogodak za 2:3 koji na kraju nije priznat.

Bellingham je žestoko prigovarao glavnom sudiji zbog nestvarnog poteza, a Manzano nije trpio prigovore prve zvijezude Reala i pokazao mu je direktan crveni karton, te je Englez na kraju još i suspendovan.

Nakon ove utakmice i greške Manzana digla se ogromna prašina u Španiji, te su navijači Real Madrida osuli paljbu po sudijama.

Oglasi

No, kada se sve smirilo svoj komentar na dešavanja na Mestalli dao je i Dani Carvajal. Desni bek Real Madrida nalazi se trenutno s reprezentacijom Španije i pojavio se jučer pred novinarima.

Na početku je dobio nekoliko pitanja oko reprezentacije, no ubrzo je Real Madrid postao glavna tema. Carvajal se dotakao i Manzana, te utakmice protiv Valencije i mnoge je iznenadio s onim što je rekao.

"Svi mi pravimo greške. Gil Manzano je bio mnogo kritikovan nakon utakmice protiv Valencije. Napravio je grešku, ali i ja sam na tom meču pogriješio nakon čega su oni dali gol. Svi smo ljudi zar ne? Sigurno je da nije htio da se to desi i moramo priznati da je biti sudija veoma, veoma teško", rekao je Carvajal.

Desni bek Real Madrida stao je u odbranu Manzana nakon silnih kritika koje je dobio što iz tabora kraljevskog kluba, ali i ostalih timova iz Španije nismo baš navikli gledati.

Ovaj sudija je također suspendovan zbog te greške i nećemo ga neko vrijeme gledati na terenima La Lige. Međutim, u Realu su odlučili da pređu preko toga i okrenu se budućnosti što je svakako pohvalno.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Carvajal jeste poznat kao igrač s kratkim fitiljom i često je u svađi sa sudijama tokom utakmice, ali ovaj put je zaista pokazao svoje pravo lice i oduševio je Španiju jer je stao uz Manzana.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1620593935
Naravno da se nije zalio kada su im suci i napravili ovu prednost od 9 bodova. Upravo Manzano je jedan od tih koji je pogurao Real prema titulu jer Braci nije svirao cist penal na Arauju protiv Reala
0 2
Madridista
Kakva demonstracija gospode u par rečenica. To je ta razlika između gospode i katalonske sirotinje i varalica. Za koju god utakmicu nisu imali para da plate sudije, danima su se za nešto žalili...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi