Lamine Yamal je sa 16 godina nezaustavljiv

Ma koji Endrick?! Eksplozivno svjetsko čudo "zaplesalo" na Bernabeuu, Vinicius ga udarao od nemoći

Admin Čaušević

Eksplozivan i diaboličan meč sa šest golova na stadionu Santiago Bernabeu odigrali su Španija i Brazila, a publika je svjedočila čarolijama igrača koji će u narednim godinama dominirati svjetskom scenom.

Konačan rezultat glasio je 3:3, a svi koji su prisustvovali susretu u domu Real Madrida imali su šta i vidjeti. Međutim, jedan dečko je pokazao zašto već sada prijeti da bude svjetska klasa, a da nije ni punoljetan.

Barcelonino čudo od djeteta Lamine Yamal je po prvi put zaigrao na stadionu Bernabeu i odmah je zaplesao uz niz magičnih poteza.

Iako u posljednje vrijeme svijet uglavnom priča o Endricku koji je istina zabio Španiji pet minuta po ulasku u igru, Yamal je taj koji je istinski dragulj.

Talentovani krilni fudbaler je u nekoliko navrata nadmudrio daleko starije i iskusnije defanzivce Brazila i za njih je praktično bio nezaustavljiv.

Posebno je bio impresivan njegovo prodor između nekolicine brazilskih igrača koji su ga na kraju zaustavili prekršajem.

Svojim potezima Yamal je izluđivao rivale, a Vinicius Junior koji se posljednjih dana na sve strane predstavlja kao žrtva ga je i udario od nemoći.

Dan prije utakmice Yamal i Vinicius su pozirali na Bernabeuu u znak borbe protiv rasizma, ali na terenu je Brazilac olako zaboravio njihovo druženje.

Pred novim fudbalskim čudom od djeteta je sigurno velika karijera i Barcelona mora biti jako oprezna s njim kako bi se izbjegle eventualne povrede ili preforsiralo njegovo tijelo.

Kataloncima se već nešto slično desilo sa Pedrijem i Gavijem, pa i Ansu Fatijem zbog čega se sa Yamalom ne smije ponoviti ista greška.

Što se tiče same utakmice Španija - Brazil rezultat je bio 2:2 do pred sami kraj. Rodri je u 87. minuti zabio iz penala i činilo se da će trijumf odnijeti Crvena furija, ali je Paqueta u sedmoj minuti nadoknade zabio za konačnih 3:3.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.