Neymar se vraća u Evropu, već je o tome obavijestio predsjednika svog novog kluba

Krajnje neočekviano

Neymar se vraća u Evropu, već je o tome obavijestio predsjednika svog novog kluba

E. Škorić

Brazilski krilni napadač Neymar želi se vratiti u Španiju i navodno je već odabrao svoj novi klub.

Bar Canaletes prenosi da je Neymar odlučan da napusti Saudijsku Arabiju i da se vrati u Barcelonu, a o tome je obavijestio predsjednika Katalonaca Joana Laportu, s kojim inače ima dobar odnos.

Ugovor 32-godišnjem igraču, koji se oporavlja od puknuća prednjeg križnog ligamenta zadobijenog u septembru prošle godine, istječe u ljeto 2025. godine.

Raniji izvještaji govorili su da bi se Neymar mogao vratiti u svoj matični klub - brazilski Santos, ali očito mu je plan igrati u Evropi. Neymar je za Barcelonu igrao od 2013. do 2017. godine, da bi potom za rekordnih 222 miliona eura prešao u PSG.

Tokom boravka u Barceloni krilni napadač je postigao 105 golova u 186 utakmcia i sa klubom je osvojio Ligu prvaka, UEFA Superkup, FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo...

Oglasi

Neymar je jedan od najplaćenijih igrača u Saudijskoj Arabiji, te je član tamošnjeg velikana Al Hilala, ali je već mjesecima odsutan zbog povrede, mada ga to nije spriječilo da putuje po svijetu i prisustvuje raznim zabavama.

On je Evropu napustio prošlog ljeta, a u posljednje vrijeme vidljivo se udebljao i pitanje je da li je spreman da igra za Barcelonu i da pravi razliku na terenu kao nekada.

On je u dresu saudijskog kluba uspio da odigra tek pet utakmica prije povrede, a u Al Hilalu se nadaju da će se oporaviti u narednim mjesecima i biti spreman za novu sezonu, no igrač bi najradije da se ovog ljeta raziđu i da nastavi da igra u Evropi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

32-godišnjak to javno nije rekao, ali jasno je svima da se Brazilac nije najbolje uklopio u arapsku zemlju i da mu je ipak mnogo draži život u evropskim prijestolnicama, a Barcelonu smatra svojim drugim domom. Uostalom, danas ima veliki broj prijatelja u tom gradu i poseban odnos sa navijačima, ali što je i najvažnije, s trenutnim predsjednikom Laportom.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Convict
Cuo sam da u real sarajevo dolazi uz dogovor o smanjenoj plati i bonusima ????
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi