Bayern odredio cijenu za Kimmicha, a već je jasno zašto ovog ljeta neće potpisati za Barcelonu

Htio je da ide u katalonski klub, ali...

Bayern odredio cijenu za Kimmicha, a već je jasno zašto ovog ljeta neće potpisati za Barcelonu

E. Čaušević

Njemački reprezentativac Joshua Kimmich na kraju sezone će najvjerovatnije napustiti Bayern jer je klub iz Minhena već odradio njegovu cijenu. Povezivao se s prelaskom u Barcelonu, ali poznat je razlog zbog čega do tog transfera neće doći.

Kimmich s Bayernom ima ugovor do ljeta 2025. godine i kako stvari stoje saradnja neće biti produžena.

Ovaj 29-godišnjak je odlučio da neće prihvatiti ponudu Bayerna za produženje ugovora je smatra da je došlo vrijeme da pronađe novi izazov i okuša se u dresu nekog drugog kluba.

Čini se da su i čelnici kluba s Allianz Arene postali svjesni da će Kimmich napustiti klub, ali žele izbjeći opciju da ode besplatno na ljeto 2025. godine. Bayern je spreman da pusti Kimmicha već na kraju sezone kako bi uspjeli zaraditi od njegove prodaje.

Njemački mediji navode da su u Bayernu već odredili cijenu za njemačkog reprezentativca, te da su spremni pustiti Kimmicha na ljeto ukoliko neki klub za njega bude spreman platiti 60 miliona eura.

Oglasi

Iako se mjesecima špekulisalo da će Kimmichova naredna destinacija biti Barcelona i da sam igrač želi da karijeru nastavi u katalonskom klubu čini se da od toga neće biti ništa.

I pored činjenice da je Kimmich na prodaju na ljeto od ponude Barcelone neće biti ništa jer Katalonci nemaju dovoljno novca za taj transfer, te svoja sredstva žele da usmjere ka drugim igračima.

Jedino rješenje za Barcelonu bilo je da Kimmich ostane u Bayernu i iduće sezone i sačeka da mu istekne ugovor, te da nakon toga dođe kao slobodan igrač, ali je već sada jasno da od toga neće biti ništa.

Bayern želi svim silama da izbjegne opciju Kimmichovog besplatnog odlaska i ostali klubovi dobili su zeleno svjetlo da šalju svoje ponude za ovog veznjaka.

Oglasi

Iako njegova cijena se kreće preko 70 miliona eura u Bayernu su svjesni da su istu morali da smanje jer Kimmich ulazi u posljednju godinu ugovora, te ga ne mogu prodati po punoj cijeni.

Pored Barcelone ovaj vezni igrač povezuje se još s Manchester Cityjem, Arsenalom i Liverpoolom, te je izgledno da ćemo ga od naredne sezone gledati u Premiershipu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bild navodi da su ovi klubovi ozbiljno "zagrizli" za Kimmicha, no da prednost ima City jer Nijemac želi ponovo da sarađuje s Pepom Guardiolom.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ed33
Koji si ti glupan
1 0
Baron22
Kakav raspad u bayernu , pola tima ističe ugovor a lupaju cijene hahahaha na kraju će dobiti za Daviesa 30 , i za kimiha 30 inače biće velika 0 hahaha sudbino milana , man.utd nikad bliža ...ovo je sve rekao Alonso buhahaha hahahaha
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi