Paklen plan Laporte: Camp Nou se otvara i usput se predstavlja jedna od najvećih svjetskih zvijezda
Predsjednik Barcelone planira istinski spektakl (AP Photo/Wilfredo Lee)

Prvi čovjek Barce želi novi mandat

Paklen plan Laporte: Camp Nou se otvara i usput se predstavlja jedna od najvećih svjetskih zvijezda

M. Šljivak

Predsjednik Barcelone Joan Laporta planira u 2026. godini potpisati Erlinga Haalanda. Prvi čovjek katalonskog kluba uveliko radi na tome.

Dovođenje Erlinga Haalanda san je predsjednika Barcelone Joana Laporte. Prvi čovjek katalonskog kluba ima paklen plan po kojem će norveška zvijezda potpisati za Barcu u ljeto 2026. godine.

Laporta namjerava provesti još jedan mandat na mjestu predsjednika jednog od najvećih klubova svijeta. Izbori su 2026. godine i 61-godišnjak već planira poslove s kojima će privući glasove.

Erling Haaland je čovjek s kojim Laporta planira uzeti izbore. Već je s njegovim agentima obavio razgovore, predstavio im je plan za 2026. godinu u kojoj će Barca imati dovoljno sredstava da angažuje jednog od najboljih fudbalera svijeta.

Laportin plan je jasan. Kupovina Haalanda i predstavljanje svjetske super zvijezde na otvaranju 'Novog Camp Noua' ono je što pokušava završiti i definitivno bi to bio vrhunski posao.

Oglasi

Barcelona zbog toga neće previše 'divljati' na tržištu u naredne dvije sezone. Očekuju se tek prinudni angažmani, fond će se napuniti novcem za angažovanje Haalanda i 2026. godina bi za Katalonce mogla biti spektakularna.

Norvežanin bi trebao biti prvi fudbaler koji će biti predstavljen na novom Camp Nou i vidjet ćemo hoćeli plan predsjednika kluba zaista upaliti.

Erling Haaland igra svoju drugu sezonu u dresu Manchester Cityja. Često se međutim spominje njegov odlazak iz kluba, a pored Barce povezuje se i s Real Madridom.

Barcelona ovog ljeta planira skupiti 200 miliona eura

Barcelona ovog ljeta planira inkasirati 200 miliona eura od prodaje igrača. Nekoliko poznatih imena moglo bi napustiti klub.

Oglasi

Kako piše katalonski Sport gotovo je sigurno da će ekipu napustiti Raphinha i Ansu Fati. Rukovodstvo kluba već je odobrilo njihovu prodaju.

Raphinha ima ogromnu ponudu iz Saudijske Arabije. Navodno bi Barca mogla inkasirati čak 100 miliona eura i takva cifra se jednostavno ne odbija.

Također, klub je odlučio prodati i 'desetku' Ansua Fatija. Bivši glavni projekat tima više nije u planovima i pokušat će se dobiti što veća cifra za njega.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Među onima koji će otići bira se još između Andresa Christensena i Julesa Koundea. Jedan od njih odlazi, bit će prodat još jedan defanzivac, a dio novca će dobiti i od prodaje Jean-Claira Todiboa.

Barca ima velike planove. Spremni su povratak na veliku scenu i vidjet ćemo hoće li im se planovi ostvariti.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1620593935
Mozete vi dovesti koga god hocete ali sve je dzaba jer Real i dalje ima sudije kao i zadnjih 100 godina. Fuj
1 5
BAJSJECAR1977
Nema sudija,nema lovoriki.... Odkad je Var,barse nema...
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi