S prijetnjama suočena i uža porodica

Irfan Peljto zbog prijetnji neće suditi FK Željezničar i FK Sarajevo! · Ekskluzivno

Adnan Beganović

Najbolji bosanskohercegovački sudija Irfan Peljto ne želi da sudi sarajevskim klubovima FKSarajevo i FK Željezničar zbog prijetnji s kojima se suočava, kako on tako i njegova uža porodica. Saznajemo da je o svemu informisan i MUP Kantona Sarajevo te da se radi na ovom slučaju.

Wwin liga Bosne i Hercegovine ulazi u svoju završnicu, Do kraja sezone je ostalo još deset kola, a SportSport.ba saznaje da najbolji bosanskohercegovački sudija Irfan Peljto, ne želi više suditi sarajevskim klubovima, FK Sarajevo i FK Željezničar.

Naime, kako SportSport.ba nezvanično saznaje čovjek koji sudi Ligu prvaka u posljednje vrijeme je izložen prijetnjama, ali ne samo on nego i njegova uža porodica.

Peljto je, kako saznajemo iz izvora bliskih Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo službeno prijavio prijetnje i trenutno se radi na radi na ovom slučaju.

Osim toga, najbolji bosanskohercegovački sudija je prema neslužbenim informacijama o tome obavijestio i Komitet za suđenje Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i naglasio je da u ovom trenutklu zbog zaštitet svoje porodice nije u mogućnosti suditi klubovima koji dolaze iz Sarajeva.

Informacija je ovo koja svakako ostavlja bez teksta i bez obzira na to da se ima mnogo prigovora na dijeljenje pravde, ponekad opravdano, a ponekad ne, ovakve stvari se moraju sasjeći u korijenu.

Komitet za suđenje je izašao u susret najboljem bosanskohercegovačkom sudiji i bez obzira što je na taj način došao do nezavidne situacije jer Sarajevo i Željezničar će do kraja sezone igrati mnogo derbija, a sudija koji sudi Ligu prvaka neće im dijeliti pravdu,

Nezvanično saznajemo i da je Peljto bio planiran da sudi djedan od derbija ovog kola, onaj između Željezničara i Veleža, ali zbog novonastale situacije za glavnog sudiju susreta na Grbavici je izabran Elvedin Topuzović.

Irfan Peljto uživa veliko povjerenje UEFA-e

Bosanskohercegovački sudija, Irfan Peljto, uživa veliko povjerenje UEFA-e. Gotovo da nema UEFA ili FIFA termina kada nije na zadatku i svoj posao odrađuje na sjajan način.

No, ipak, suditi u Bosni i Hercegovini i u Evropi nije isto, a da i nije lako biti fudbalski radnik u našoj zemlji, govore i ove informacije.



Nedavno je Peljto sudio prijateljski meč između Slovenije i Portugala, a prije toga je sudio i nokaut fazu Lige prvaka, odnosno susret Leipzgiga i Real Madrida.

A, to nije sve, odnosno sve je izvjesnije da će Peljto predstavljati Bosnu i Hercegovinu i na Evropskom prvenstvu.

Dodajmo da je Peljto u dosadašnjem dijelu sezone bio delegiran na 16 utakmica Wwin lige i Kupa Bosne i Hercegovine. Posljednji meč koji je sudio bio je onaj iz prošlog kola u kojem je Sloga Meridian savladala Tuzla City sa 3:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti