Gostima novo mjesto na Grbavici, ali plan su sada promijenili i Manijaci
Manijaci su isti potez i ranije radili

Vatreno će biti u petak na derbiju starih rivala

Gostima novo mjesto na Grbavici, ali plan su sada promijenili i Manijaci

S. Mlaćo, foto: T. Hebib

Stari rivali Željezničar i Velež u petak će odmjeriti snage u okviru 24. kola Wwin lige naše zemlje, pa se očekuje da će vatreno biti na Grbavici.

Dolazak su najavili i navijači Veleža i u to u velikom broju, a jučer je Željezničar potvrdio da će gostujući navijači sada na sjeverozapad, bliže zapadnoj tribini Grbavice, dok su do sada bili bliže istočnoj tribini.

I navijači Željezničara sada planiraju promjenu za ovaj meč.

Potvrdili su da će biti na ispod tribine kako bi bili bliže terenu i tako dodatno pomogli svojim ljubimcima.

I ranije su to Manijaci radili te je zaista bilo zanimljivo, te nema sumnje da će i sada biti tako.

"U petak nas očekuje još jedna teška bitka u borbi za opstanak. Shodno situaciji i potrebi da naša pjesma i podrška što više dopre do onih na terenu, ovaj put smo odlučili kop spustiti ispod tribine kao što smo to činili već dva puta kada smo se nalazili u situacijama koje su zahtjevale borbu i izgaranje na terenu.

Oglasi

Va

Idemo napuniti betonski dio juga i upisati tri boda!
Utakmica se igra u petak s početkom u 20 sati.

SVI NA JUG!", stoji u objavi Manijaka.

Njihovi rivali, popularni Red Army, objavili su već broj fotografija i tako najavili da će u velikom broju put glavnog bh. grada.

"Svaka mahala za tebe diše... Svi na Grbavicu", jasna je poruka Red Armyja uz poziv svim članovima da krenu put Grbavice.

Podsjetimo, Željezničar je jučer najavio da će svi radovi kako bi gostujući navijači promijenili svoje mjesto biti završeni do petka.

"FK Željezničar će u toku sedmice završiti radove na premještanju sektora za gostujuće navijače sa sjeveroistoka na sjeverozapad. Svi gostujući navijači, izuzev gradskog derbija sa Sarajevom, bit će u budućem periodu smješteni na sjeverozapadu", naveli su iz FK Željezničar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar će sutra pustiti u prodaju i ulaznice, a prvi dan će moći kupiti samo članovi kluba. U petak to mogu učiniti i oni koji nisu, a prodaja počinje od 10 sati, te traje do početka utakmice.

Željezničar i Velež se dobro poznaje, a ove sezone vode različite bitke. Željezničar je u borbi za opstanak, te mu je svaki bod izuzetno bitan, dok je Velež u borbi za Evropu i zauzima treće mjesto. Rođeni lakše dišu kada su saznali da će FK Sarajevo biti oduzeta tri boda zbog napuštanja meča Kupa sa FK Borac, te će to dodatno udaljiti bordo klub u borbi za Evropu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi