Ronaldo je pred utakmicu prema Peljti bio jako srdačan, na kraju su ga bh. sudije izludile!

Portugal izgubio od Slovenije

Ronaldo je pred utakmicu prema Peljti bio jako srdačan, na kraju su ga bh. sudije izludile!

Admin Čaušević

Cristiano Ronaldo ne voli da gubi, pogotov ne sa reprezentacijom, makar se radilo i o prijateljeskim utakmicama. Portugalci su gostovali Sloveniji te su na kraju pomalo iznenađujuće izgubili sa 2:0.

Sudije utakmice na Stožicama u Ljubljani bile su iz Bosne i Hercegovine. Irfan Peljto je bio glavni arbitar, dok su mu asistirali Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo. Za čevrtog arbitra je bio određen Dejan Balažić iz Slovenije.

Prije samog početka meča Ronaldo se srdačno pozdravio sa Peljetom, razmijenili su nekoliko riječi, ali kad je počela utakmica portugalski as je postao drugi čovjek.

Većim dijelom utakmice Ronaldo se žalio na Peljtin sudijski kriterij te je nekoliko puta ušao u raspravu sa najboljim bh. sudijom.

Na poluvremenu utakmice Sarajalija je najpopularnijem fudbaleru svijeta objasnio neke stvari, međutim CR7 je nastavio da traži faulove. Tokom utakmice je uputio samo jedan šut.

Oglasi

Kada je odsviran kraj nezadovoljan suđenjem Ronaldo je napravio pravi mali skandal pošto je ljutit otišao u svlačionicu, a čak je i prijetio četvrtom sudiji Balažicu.

Ronaldo u posljednje vrijeme nema sreće sa sudijama pošto su vrlo česte scene i da u Saudijskoj Arabiji traži faulove tamo gdje ih nema i pokušava da ih iznudi na ime.

Podsjećanja radi, Slovenija je dobila meč sa 2:0 golovima Gnezde Čerina i Elšnika u posljednjih 20-ak minuta susreta i poslala poruku upozorenja konkurenciji na Euru.

Preostaje da se vidi da li će Peljto biti delegiran da sudi na Evropskom prvenstvu. Ove sezone UEFA mu je dala važnu ulogu, pa je ako sudio i nokut fazu Lige prvaka.

Ukoliko bude delegiran za kontinentalni turnir nema sumnje da će to biti najveći uspjeh u karijeri ovog 39-godišnjeg sudije.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Da li se zna hoce li Irfan suditi na prvenstvu?
2 0
Interista
Plači penaldo plači, joj poljska i Ukraina prođoše, 2 najgore zemlje na euru a nisu nikako zasluzile, ni grupu nece proći
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi