Haris Duljević u konkurenciji za meč na Tušnju

Dobre vijesti za FK Sarajevo

Haris Duljević u konkurenciji za meč na Tušnju

H. Zilić

FK Sarajevo oduzeta su tri boda jer su prekinuli meč u Kupu BiH protiv Borca, a nakon ove odluke pred Bordo timom su novi izazovi već u petak. Do kraja sezone će im svaka utakmica biti jako bitna u prvenstvu.

U petak 29. marta FK Sarajevo gostuje kod FK Tuzla City u okviru 24. kola WWin lige, a susret počinje u 16 sati na stadionu Tušanj.

To će sigurno biti veoma uzbudljiva utakmica koja nosi rezultatsku važnost za oba tima. Nakon oduzimanja tri boda Sarajevo je sada u situaciji da se do kraja sezone bori za evropkse pozicije, tako da im pobjeda na Tušnju igra veliku ulogu.

Sa druge strane Tuzla City se bori za opstanak i svaki bod im je do kraja sezone od ogromnog značaja pogotovo na domaćem terenu gdje nemaju prava na kiks bez obzira ko je protivnik.

Nema sumnje da nas očekuje uzbudljiva utakmica i dosta borbe, a stigle su i dobre vijesti za FK Sarajevo pred gostovanje u Tuzli, a poemnuta utakmica je mnogo važna za FK Sarajevo, posebno i zbog svih dešavanja posljednjih dana.

Oglasi

Povratnik u redove Bordo tim Haris Duljević (30) dobio je pravo nastupa u Petak. Duljević je danas i zvanično registrovan tako da će konkurisati za duel u Tuzli.

Ovome dodajmo da u redovima Sarajeva neće biti Renana Oliveire koji pauzira dvije utakmice zbog crvenog kartona koji je dobio u Kup utakmici protiv Borca.

Renan Oliveira
Renan Oliveira FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: FW

Statistika

22 nastupa
18 kao starter
4 žutih kartona
0 crvenih kartona
4 asistencija
8 golova

Također u rosteru FK Sarajevo neće biti Ajdina Hasića zbog tri žuta kartona pa će Simon Rožman morati neke nove taktičke zamisli spremiti za susret na stadionu Tušanj.

Ajdin Hasić
Ajdin Hasić FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: MF

Statistika

24 nastupa
18 kao starter
4 žutih kartona
0 crvenih kartona
3 asistencija
7 golova
Oglasi

Trenutna situacija na tabeli govori da je FK Sarajevo na petoj poziciji sa 34 boda, četiri manje od Sloge Meridian i šest manje od Veleža, dok imaju bod više od Posušja koje proljetni dio igra sjajno.

FK Tuzla City susret u petka dočekuje na devetoj poziciji sa 23 osvojena boda, koliko imaju Željezničar, ali i Igman koji je prvi tim u opasnoj zoni gdje je još i Zvijezda 09 sa 17 bodova.

Važno je napomenuti da je novi trener Tuzlaka Slavko Petrović napokon dobio dozvolu da predvodi ekipu sa klupe. a zvanični debi tako će imati protiv FK Sarajevo. Dosadašnje utakmice Petrović je gledao i vodio sa tribina, te je upute davao pomoćnicima koji su bili na klupi.

Što se tiče Harisa Duljevića on je novi ugovor sa FK Sarajevo potpisao do juna 2025. godine, a u Bordo dres se vraća nakon sedam godina.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U ljeto 2017. godine Haris Duljević je napustio FK Sarajevo i prešao u redove Dynama iz Dresdena, nakon toga je igrao za Nimes, i Hansu iz Rostocka s kojom je raskinuo ugovor 1. jula 2023. godine i od tada je bez kluba.

U FK Sarajevo vjeruju da svojim isksutvom može pomoći ekipi, a i rnaije je bio ljubimac navijača tim sa Koševa. Haris Duljević je odigrao i 28 utakmica za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, uspio je postići i jedan pogodak, a 12 puta je osio dres mlade U21 reprezentacije naše zemlje gdje je također dao jedan pogodak.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Ovo je odlicna vijest za tuzlake
1 0
Pajkan
E kad ga Duljevinho Haraldo zalila.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi