UEFA se oglasila: Peljto i pomoćnici dobili prolaznu ocjenu nakon meča u Leipzigu
FOTO: Guliverimage

Sve je bilo na visini zadatka

UEFA se oglasila: Peljto i pomoćnici dobili prolaznu ocjenu nakon meča u Leipzigu

Haris Zilić

Dosta komentara je izazvala prva utakmice osmine finala Lige prvaka između RB Leipziga i Real Madrida koju je sudio najbolji bh. sudija Irfan Peljto sa pomoćincima Senadom Ibrišimbegovićem i Davorom Beljom.

Posebno je diskutabilna situacija bila kod gola Šeška za 1:0 u trećoj minuti.

Pogodak Leipziga je ponište zbog navodnog ofsajda, a Peljto je pogodak poništio nakon dojave iz VAR sobe, ali i prethodno je pomoćnik Ibrišimbegović digao zastavicu.

Također, sumnjiva je bila situacija kod oštrog starta Carvajala kojem Peljto nije dao ni žuti karton.

Po pitanju suđenja na toj utakmici oglasila se i UEFA, tačnije stigao je dopis u NFSBiH.

Oglasi

Iz izvora bliskih NFSBiH potvrđeno je za naš portal da su Peljto i saradnici dobili prolazne ocjene i da je suđenje bilo na vrhunskom nivou.

Obrazložena je i situacija kod gola gdje je ustanovljeno da su Peljto i pomoćnici ispravno dosudili ofsajd.

Najkraće objašnjeno, igrač Leipziga se kretao, želio je učestvovati u akciji, a to je po pravilu ofsajd pozicija. Suština svega je kada fudbaler njemačkog tima gura golmana Reala i samim tim pokazuje namjeru da učestvuje u akciji.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Tako je UEFA pokazala da su Pljeto i pomoćnici u vrhu evropskog suđenja i sigurno da će na njih računati i u narednim mečevima.

Nije iskjučeno da ih gledamo u završnici UEFA-inih takmičenja u tekućoj sezoni.

Top Komentari

MojaBiH
Kako može biti prolazna ocjena i da je sudio vrhunsku utakmicu? Ne kontam, a ovaj što je napisao članak sigurno još manje od mene
2 1
Bit ce gusto bit ce 0:2
Prolazna ocjena je u prevodu, sto je sudio sudio.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi