Luis Suarez na istom putu

Cristiano Ronaldo je na pragu obaranja novog rekorda, ali problem mu pravi stari rival iz Barcelone

Eldar Ganibegović, foto: EPA

Cristiano Ronaldo je već porušio brojne rekorde u Saudijskoj Arabiji. Sada je na putu ka još jednom, ali sve bi mu mogao pokvariti stari rival iz Barcelone. 

S 26 pogodaka je Cristiano Ronaldo trenutno najbolji strijelac Saudi Pro lige i po svemu sudeći će biti najbolji i na kraju sezone.

Prvi pratioc je Aleksandar Mitrović s četiri manje, no napadač Al Hialal se povrijedio i posao Cristianu Ronaldu je na taj način olakšan.

Ukoliko na kraju sezone bude najbolji strijelac lige, Cristiano Ronaldo će tako postaviti još jedan veliki rekord u svjetskom fudbalu.

Naime, Portugalac bi tako postao prvi igrač koji je u dresu četiri različita kluba u četiri države bio najbolji strijelac lige.

S 31 golom u Manchester Unitedu je bio najbolji strijelac Premiershipa 2008. godine, da bi onda tri puta u dresu Real Madrida bio najbolji strijelac Primere.

Godine 2021. je s 29 golova u dresu Juventusa bio najbolji strijelac u Seriji A, a sada, tri godine kasnije, ima šansu da ponovo ponese epitet najboljeg strijelca jedne lige.

Luis Suarez mu kvari sve?

Međutim, Cristiano Ronaldo nije jedini koji juri sličan rekord. U trci za njim je i Luis Suarez koji trenutno nastupa za Inter Miami.

Urugvajski napadač je dobro počeo sezonu u MLS-u i postigao je pet pogodaka na sedam nastupa za ekipu s Floride.

Podsjetimo, Suarez je 2010. godine bio najbolji strijelac Eredivizije u dresu Ajaxa, a četiri godine kasnije i Premiershipa u dresu Liverpoola.

To mu je donijelo transfer u Barcelonu u čijem je dresu 2016. godine bio najbolji strijelac španske La Lige.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.