U Ljubljani se 'treslo tlo', stigao je jedan od najvećih, ali razočarenje na kraju još veće

Nije ih ni pogledao

U Ljubljani se 'treslo tlo', stigao je jedan od najvećih, ali razočarenje na kraju još veće

Edmir Škorić

Dolazak Cristiana Ronalda u bilo koju državu na svijetu izaziva ogromnu pažnju, a to je bio slučaj i večeras kada je slavni portugalski fudbaler stigao u Sloveniju.

Dolazak slavnog Portugalca na sunčanu stranu Alpa vrlo zorno je otkrio koliko je zapravo popularan u svijetu. Ronaldo je došao u Ljubljanu, gdje su ga dočekali brojni fanovi, no on ih nije ni pogledao.

Prvo su brojni fanovi okupirali aerodrom i čekali da fudbaler Al-Nassra izađe, ali nisu stigli da ga vide, jer je organizovan nesmetan put Portugalcima do hotela uz velike mjere obezbjeđenja.

Ipak, navijači su bili uporni, probijali su se ispred hotela Grand Plaza u centru Ljubljane, sve kako bi pozdravili jednog od najboljih igrača svijeta.

Dok su Portugalci izlazili iz autobusa, fanovi su uzvikivali njegovo ime i nadali se da će se barem malo moći družiti s njim, no on je odmah otišao u hotel i želi se odmoriti prije sutrašnje utakmice.

Oglasi

Podsjetimo, Portugalci igraju u Stožicama prijateljsku utakmicu sa Slovenijom. 39-godišnji Ronaldo predvodi svoj nacionalni tim i želi da nastavi s rušenjem rekorda, što po broju nastupa, što po broju golova, a ujedno će im ovo biti dobra uvertira za Evropsko prvenstvo.

Na perss konferenciji u Stožicama govorili su selektor Roberto Martinez i PSG-ov fudabler Vitinho.

"Jako poštujem ono što je Matjaž Kek napravio s ovom reprezentacijom. Ova reprezentacija funkcionira kao klub, ali znamo da selektori imaju velikih problema s tim da u ovim ograničenim vremenskim razdobljima ne uspijevamo stvoriti hemiju, povezanost, kakva vlada u klubovima. Ova ekipa dobro zna što je i što želi biti. Napravili su koncept koji funkcionira i toga se drže. Igraju s dva napadača, Benjaminom Šeškom i Andražem Šporarom.Tu je i Petar Stojanović koji je po meni vrlo bitan igrač u ovoj ekipi. Želimo da naša dobrana uspješno zaustavi napade Slovenije. Očekujemo dobro organiziranog protivnika koji će biti jako težak. Sve ovo nam govori da nas čeka dobar izazov", rekao je Martinez.

Vitinha je već igrao u finalu Evropskog prvenstva do 21 godine u Stožicama. I izgubili su od Njemačke... "Istina je da sam s Portugalom izgubio od Njemačke ovdje. Istina je da sam izgubio u finalu Evropskog prvenstva do 21 godine, ali igrali smo i druge utakmice ovdje. U grupnoj fazi ovog turnir, pobijedili smo Engleze ovdje i Švicarce, eliminirali smo Italiju u četvrtfinalu. Uvijek se trudim fokusirati na pozitivna sjećanja pa se radije sjećam ovih utakmica, nego poraza u finalu," odgovorio je Vitinha.



Top Komentari

BAJSJECAR1977
Slovenija:Portugal 4:4
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi