Legenda je jasna

Effenberg novoj zvijezdi koju silno žele Bavarci: "Nipošto ne potpisuj za Bayern!"

Admin Čaušević

Bayern se trenutno intenzivno povezuje sa novom zvijezdom njemačkog fudbala, Chrisom Fuhrichom, a 26-godišnjak odlično kotira na listi želja Bavaraca.

Ipak, legendarni Stefan Effenberg upozorio je krilnog fudbalera da ne potpisuje za najuspješniji njemački klub. Objasnio je i zašto.

Fuhrich je svojim odličnim igrama privukao interes brojnih vrhunskih klubova. Uz Borussiju Dortmund, Bayer Leverkusen i Bayern, tri su potencijalna kupca samo u Bundesligi.

Ovaj 26-godišnjak je doživio meteorski uspon u posljednje tri godine i napravio je skok od druge lige do njemačke reprezentacije te je jedna od uzdanica za predstojeći Euro.

Kako je Bild nedavno otkrio, Fuhrich je ozbiljan kandidat da potpiše za Bayern I Max Eberl i Christoph Freund uvjereni su u kvalitete ovog ofenzivca.

Činjenica da je njemački reprezentativac dostupan ljeti za 20miliona eura, koliko iznosi njegova otkupna klauzula, čini ga itekako atraktivnim.

I dok šefovi Bayerna vjeruju da će Fuhrich napraviti iskorak u Minhenu Effenberg je puno skeptičan te je fudbaleru Stuttgarta poručio da ne žuri.

"Za njegov vlastiti razvoj, toplo bih mu savjetovao da neko vrijeme nastavi put s Stuttgartom. Zaslužio je i dobio povjerenje koje osjeća u Stuttgartu."

"To mu daje određenu sigurnost. Ne bi trebao tek tako odustati od toga", rekao je Effenberg.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prema Effenbergu, postoji vrlo veliki rizik da Fuhrich ne bi mogao nastaviti svoj razvoj u vrhunskom klubu kao što je Bayern.

"Dovoljno je upozoravajućih primjera koji su svoju karijeru pritjerali uza zid pogrešnim odlukama jer su bili bolesno savjetovani."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.