Zvijezda Bayerna grmi dan nakon poraza od Borussije: "Ne treba ti niko da sjedi sa strane i..."

Kimmich nezadovoljan

Zvijezda Bayerna grmi dan nakon poraza od Borussije: "Ne treba ti niko da sjedi sa strane i..."

Eldar Ganibegović

Joshua Kimmich je izuzetno ljut nakon poraza Bayerna od Borussije. Oprostili su se Bavarci od borbe za titulu, a Kimmich je itekako imao šta da kaže.

Jučer je nakon 10 godina Borussia Dortmund slavila u Minhenu. Bilo je 0:2 u derbiju 27. kola njemačke Bundeslige.

Joshua Kimmich, zvijezda Bayerna, izuzetno je nezadovoljna. Dan nakon utakmice od njega stiže žustra izjava.

"Pitam se kako smo mogli imati takav stav kakav smo imali. Ovo mi je potpuno frustrirajuće i potpuno neobjašnjivo.

Protiv Dortmunda ne treba niko da ti sjedi sa strane i da te motiviše. Morate dobiti takav meč, imati takav mentalitet da pobijedite.

U drugom poluvremenu kao da smo bili na prijateljskoj utakmici. Takav imam utisak. Bez obzira na rezultat na tabeli, ovo se ne smije dogoditi", istakao je Kimmich, prenosi BILD.

Oglasi

Podsjetimo, ugovor Joshue Kimmicha ističe na ljeto 2025. godine, a šuška se da bi već ovog ljeta mogao napustiti Allianz Arenu.

Thomas Tuchel se oprostio od titule: "Čestitke Bayeru, gotovo je"

Nakon što je njegov tim poražen od Borussije, trener Bayerna Thomas Tuchel shvatio je da od titule nema ništa i čestitao je Leverkusenu.

"Čestitam Bayer Leverkusenu", bile su riječi koje je Tuchel kratko izgovorio nakon utakmice za Sky Germany, samo nekoliko sati nakon što je neporaženi vodeći Bayer Leverkusen preokrenuo rezultat protiv Hoffenheima.

Na pitanje je li utrka za naslov gotova, Tuchel je odgovorio "naravno", rekavši da je "vrlo jasno" da će Xabi Alonso osvojiti svoj prvi naslov u Bundesligi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Nakon današnje utakmice nema se puno toga za reći", rekao je Tuchel koji će na ljeto napustiti Bayern.

I iskusni fudbaler Bayerna Thomas Muller je priznao da je gotovo. "Nisam profesor matematike i nisam računao, ali ako ćemo iskreno, to se čini nemogućim", izjavio je čovjek koji je s Bayernom osvojio 12 naslova prvaka Njemačke.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Sta ce arsenal da vam uradi truhljavi bayernu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi