Foto: Rade Šešlak/ Sloga Doboj

Tvrda utakmica između Sloge i Zrinjskog

Bez pobjednika u Modriči: Odluka o finalisti Kupa BiH pada u Mostaru

Haris Zilić

Drugu polufinalnu utakmicu Kupa Bosne i Hercegovine u Modriči su odigrali Sloga Meridian Doboj i aktuelni prvaci države ekipa Zrinjskog. Duel se igrao u Modriči jer još uvijek traju radovi na stadionu u Doboju gdje je Sloga domaćin. Okončan je rezultatom 0:0.

Zrinjski je ofanzivnije otvorio susret. U petoj minuti Savić je šutirao sa 16 metara, no blokiran je njegov udarac.

Sjajna odbrana Trake u osmoj minuti nakon udarca Tičinovića no, i da je bio pogodak, poništili bi ga jer je signalizirana nedozvoljena pozicija, iako je nije bilo. Sreća i za pomoćnog sudiju pa je Trako sjajno intervenisao.

Uzvraća Sloga u 12. minuti. Veselinović je lijepo prošao po lijevoj strani, dobro je centrirao, no dobro interveniše Šunjić ispred Vidića.

Nakon uvodnih prilika dosta tvrda utakmica s obje strane, a nova prilika pred golom Zrinjskog u 35. minuti. Veselinović je centrirao iz kornera na prvu stativu, Milanović pokušao iz teške situacije, lopta ide pored gola.

Do kraja prvog poluvremena još jedno uzbuđenje pred golom gostiju. Pao je Redžić u kaznenom prostoru Zrinjskog, ali samo žuti karton zbog simuliranja. Ispravna odluka Peljte. Na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

Kako je završeno prvo, tako je počelo drugo poluvrijeme. Mnogo dugih lopti i velika borba na sredini terena.

U 60. minuti prva koliko toliko opasna prilika u nastavku za goste, Memija je pokušao sa 25 metara, lopta ide visoko preko gola. Pet minuta kasnije šansa za Slogu, Kvesić je centrirao s lijeve strane, loptu kupi Karačić.

U Modriči smo zaista gledali jednu tvrdu o borbenu utakmicu, oba tima kao da su bila oprezna u prvom susretu, tako da je jasno da će odluka u putniku u finale pasti u revanšu u Mostaru.

Do kraja utakmice u Modriči bez prevelikih uzbuđenja i završeno je rezultatom 0:0.

Polufinale Kupa Bosne i Hercegovine, prva utakmica:

FK Sloga Meridian - HŠK Zrinjski 0:0

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

FK SLOGA MERIDIAN: Trako, Nikolić, Redžić, Predragović, Veselinović, Popara, Milanović, Kvesić, Grabež, Varga, Vidić.

HŠK ZRINJSKI: Karačić, Barišić, Ćorluka, Ivančić, Savić, Ćuže, Ilinković, Šunjić, Memija, Tičinović, Bilbija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.