FK Borac jednom nogom u finalu Kupa Bosne i Hercegovine
FOTO: K. Dedić

Široki Brijeg promašivao, gosti pogađali

FK Borac jednom nogom u finalu Kupa Bosne i Hercegovine

Haris Zilić

Prvi meč polufinala Kupa Bosne i Hercegovine odigran je danas u Čitluku gdje je Široki Brijeg bio nominalni domaćin ekipi Borca. Poznato je da Široki Brijeg domaće utakmice igra u Čiluku na stadionu Bare dok traju radovi na njihovom stadionu Pecara.

Na kraju današnjeg susreta dosta razloga za zadovoljstvo imali su gosti iz Banjaluke koji su slavili sa 3:1 i tako stekli veliku prednost pred revanš na svom terenu i možemo reći jednom nogom zakoračili u finale Kupa.

Početak utakmice počeo je oprezno, a prvi ozbiljan napad gostiju bilježimo u desetoj minuti susreta kada Bagarić dobro interveniše ispred mladog Marčetića.

U 21. minuti slavlje gostiju. Lijepa akcija Borca, Kvržić je uposlio Blagaića, koji je lijepo primio loptu i da par metara savladao golmana Širokog Brijega za 0:1.

Tri minute nakon gola Borca velika sreća na strani Banjalučana jer su fudbaleri Širokog promašili tri velike prilike. Prvo je Mamić šutirao, brani Milošević, na odbijanac je natrčao Kuprešak i šutirao, ali opet golman Borca brani. Na kraju je pokušao Chinedu, no lopta ide pored gola.

Kako to bude u fudbalu, nakon propuštenih prilika stiže kazna. U 29. minuti Blagaić je centrirao iz slobodnjaka, a Jokić glavom pogodio za 0:2.

Oglasi

Do kraja prvog poluvremena izdvojit ćemo pokušaj Kuprešaka za domaće u 42. minuti, ali ostalo je 0:2 za Borac, rezultat s kojim se otišlo na odmor.

Početak drugog poluvremena donosi dvije dobre prilike za Široki Brijeg. U 51. minuti u šansi je bio Mamić, a u 54. minuti Chinedu, no ostalo je 0:2.

Borac ni ovaj put nije puno čekao da kazni domaće za propuštene prilike. U 61. minuti fenomenalno je iz slobodnjaka sa 22 metara pogodio mladi Vuković za 0:3. Moglo je biti 0:4 u 67. minuti. Kulašin je šutirao s desetak metara, dobro brani Bender.

Ipak u 71. minuti i lopta u mreži Borca. Mamić je glavom spustio za Mišića koji pogađa za 1:3. Nakon gola Širokog nova prilika pred golom gostiju, Lukić je šutirao sa 20 metara u 78. minuti, no Milošević je odbranio uz malo problema.

Do kraja meča bilježimo još jedan pokušaj Mišića, lopta je otišla pored gola Borca. U samom finišu meča dvije velike šanse za Borac. Čavić sam sa osam metara šutira, lopta ide pored gola, a zatim u 93. minuti lijepa akcija Vranješa i Jurilja, ovaj drugi šutira sa desetak metara, ali Bender dobro brani. Ostalo je do kraja 1:3 i Borac na revanš u Banjaluku nosi veliku prednost.

Oglasi

Podsjetimo, drugi polufinalni duel danas od 18 sati u Modriči igraju Sloga Meridian Doboj i ekipa Zrinjskog.

Polufinale Kupa Bosne i Hercegovine, prva utakmica:

NK Široki Brijeg - FK Borac 1:3 (Mišić 71'/Blagaić 20', Jokić 29', Vuković 61')

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

NK ŠIROKI BRIJEG: Bender, Pranjić, Matić, Mašić, Marin, Ćavar, Prusina, Kuprešak, Kpan, Chinedu, Mamić.

FK BORAC: Milošević, Kvržić, Ćelić, Jokić, Subić, Terzić, Fićović, Kulašin, Blagaić, Vuković, Marčetić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

magistar
Imaju veliku širinu. Danas 5-6 novih igrača i svi sjajno odigrali. Najbolji, nema šta
2 1
Zax
Borac trenutno najaci,rezultati govore.avinko zna svoj poso
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi