Marinović: Ništa nije gotovo; Skender: Za pobjedu protv Borca treba i sportske sreće
FOTO/VIDEO: K. Dedić

Reakcije nakon prve utakmice polufinala Kupa BiH

Marinović: Ništa nije gotovo; Skender: Za pobjedu protv Borca treba i sportske sreće

Haris Zilić

Fudbaleri banjalučkog Borca blizu su plasmana u finale Kupa Bosne i Hercegovine. U prvoj utakmici su kao gosti savladali Široki Brijeg rezultatom 3:1.

Odlična igra gostiju i vrijedna zaliha pred revanš u Banjaluci i mogu sigrno puno lakše disati.

Po završetku meča koji je odigran u Čitluku medijima su se obratili treneri oba tima Dino Skender i Vinko Marinović.

Prvi je riječ imao trener gostujućeg tima, Vinko Marinović.

"Odigrali smo dosta dobru utakmicu. Brzo smo došli do prednosti. U drugom poluvremenu je Široki krenuo na sve ili ništa, uspjeli smo to zaustaviti", rekao je Marinovićš i nastavio:

"Široki je smanjio na 3:1, imali smo još dvije prilike da dođemo do gola, ali nismo. Mislim da možemo biti zadovoljni pred revanš, ali ništa nije gotovo."

Oglasi

Za vikend prvenstvena utakmica protiv Veleža, teško gostovanje za Borac, Marinović je i taj meč kratko prokomentarisao.

"U nedjelju nova teška utakmica u prvenstvu. Igramo ritam srijeda-nedjelja, ali ekipa je navikla na taj ritam, spremni smo."

Nakon toga izjavu je dao trener Širokog Brijega Dino Skender, koji je naglasio da njegova ekipa danas nije imala sreće.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Za pobjedu protv Borca treba i sportske sreće, okrenula se na našu štetu, mi smo čak i dobro ušli u utkamicu, ali eto prvi ulazak u naš šesanesterac pogodak, to nas je presjeklo, nakon toga drugi gol i tu se teško vraćati", rekao je Skender i dodao:

"Izgledali smo dobro i bitno mi je bilo da se momci nisu predavali, međutim previše propuštenih šansi da bi se ostvario pozitivan rezultat. Čestitam Borcu na pobjedi, a mojim igračima što se nisu predavali. Bit će teško, ali nećemo se predavati u revanšu. Sada se okrećemo prvenstvu."

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi