Sa posljednjeg duela Hajduka i Dinama Foto: Nikola Vilic / CROPIX

Veliki problemi za Splićane

Hajduk bez pola tima ide na megdan Rijeci, u kadar mora i 17-godišnjak

Samir Mlaćo

Lošim vijestima za splitski Hajduk kao da nema kraja, a u prvenstvu je uzbudljiva završnica.

Splićani su se u srijedu oprostili od Kupa, ponovo je Dinamo slavio na Poljudu, a Mislav Karoglan je ponudio ostavku. Uprava kluba odlučila da je Karoglan ostane do kraja sezone, no navijači su razočarani.

Pokazali su to i ulaskom na teren poslije posljednjeg zvižduka u srijedu, a zatim su nastavljeni neredi oko stadiona, te u samom gradu Splitu.

Očekivali su navijači borbu za dva trofeja, no u dva meča je 'palo u vodu'. Hajduk je doduše u borbi za prvaka, no teško je očekivati da će se to na kraju desiti.

Sada Hajduk ima velike probleme sa igračkom kadrom pred gostovanje Rijeci.

U prvenstvenom derbiju povrijedio se Marko Livaja i njega neće biti ni u nedjelju, a u kadru neće biti ni Lovre Kalinić, Buljan, Melnjak, Žaper i Uremović, dok zbog kartona neće biti Šarlije.

Sedam igrača neće biti u kadru, od toga dva golmana pa će Lučić morati stati među stative, iako i on nije sto posto spreman. Kalinić se povrijedio u srijedu nakon intervencije kod pogotka Dinama, dok se mladi Buljan povrijedio na utakmici U-19 reprezentacije.

U napadu će prema svemu sudeći zaigrati iskusni Nikola Kalinić, no šansu čeka i Makedonac Trajkovski koji se ne može pohvaliti minutažom, a prema mnogima zaslužio je veću šansu.

Zanimljivo da će rezervni golman biti Raul Bezeljak, 17-godišnjak koji je trenutno u juniorskoj selekciji Hajduka. Ukoliko Lučić ne mogne ili tokom utakmice osjeti probleme, Bezeljak bi na kraju mogao nastupiti.

Kako god, Rijeka je favorit, iako u derbiju nema favorita. Riječani su sjajni ove sezone, ide im sve po planu, te su izborili i plasman u finale Kupa gdje ih čeka Dinamo.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Biće to vatrena atmosfera, rivalstvo je veliko, a eventualna pobjeda Rijeke ostavila bi ovaj klub ka glavnog kandidata za titulu. Dinamo se nada slavlju na svom terenu za vikend, te bar remiju ili pobjedi Hajduka u Rijeci.

Hajduk ima svoju računicu. Prednost Rijeke je sedam bodova i zaista Splićanima treba pravo čudo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.