Policajac u Splitu nokautirao djevojku koja je bila na koljenima

Uznemirujući snimak -

Policajac u Splitu nokautirao djevojku koja je bila na koljenima

Edmir Škorić

Burno je bilo protekle večeri u Splitu za vrijeme i nakon utakmice polufinala Kupa Hrvatske između Hajduka i Dinama, koji je ponovo bio uspješniji, kao i prije nekoliko dana u prvenstvu.

Dinamo je opet bio bolji od Hajduka i opet na stadionu Poljud, a i ovaj put rezultatom 1:0. I dok se prvenstveni meč završio bez nereda, ovaj u Kupu donio je ružne scene. Oko Poljuda su se čuli topovski udari. Na istočnoj strani kod stadiona bacalo se kamenje i izbila je tučnjava.

Počelo je na stadionu nakon upada Torcide na teren, a nastavilo se po gradu. I podalje od Poljuda zabilježeni su incidenti i nastale su neke zaista šokantne i uznemiravajuće snimke.

Na jednom od tih snimaka moglo se vidjeti kako grupa policajaca hapsi nekoliko osoba. Dva policajca obaraju jednog momka na pod, a pokraj njega je djevojka koja se nalazi na koljenima i baš u tom trenutku ju je snažno ošamario jedan od pripadnika policije.

Oglasi

Osim toga, nastvlja se maltretiranje djevojke, kao i osoba koje su bile s njom. Nije poznato zbog čega ovakav agresivan pristup policije i da li su djevojka i osobe snimka zaista uradile nešto što je prouzrokovalo ovakvu reakciju nadležnih organa.

Ovo je samo jedna od snimki koja se poajvila na društvenim mrežama nakon utakmice na Poljudu.

Podsjetimo, nakon utakmice pripadnici Torcide, navijačke grupe Hajduka, utrčali su na teren i krenuli prema dijelu stadiona gdje su bili smještene pristalice Dinama, popularni Bad Blue Boysi.

Sukob na stadionu je policija zaustavila, a onda je krenulo divljanje navijača po Splitu, gdje je dolazilo do sukoba s policijom na nekoliko lokacija.

Loš je ovo period za Hajduk koji, čini se, ostaje bez šansi da osvoji barem jedan trofej iako je izgledalo prije nekoliko mjeseci da bi ovo mogla biti sezona za pamćenje kada su splitski bili u pitanju.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Convict
Ja mudonje garant ne smije zenu kuci samarat pa po gradu malo glumi
2 0
BosanskaSvedska
Ovaj nered mora da su ovi nasi hrvoje ercegovci radili! Pravi hrvati su ugledan narod!
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi