HNS objavio tužnu vijest za navijače Hajduka, ali i sasvim očekivanu
Pravi haos nakon posljednjeg sudijskoj zvižduka FOTO: CROPIX

Ružne scene sinoć na novom derbiju Hajduka i Dinama

HNS objavio tužnu vijest za navijače Hajduka, ali i sasvim očekivanu

Samir Mlaćo

Ružne scene vidjeli smo sinoć na stadionu Poljud u Splitu nakon meča Kupa između Hajduka i Dinama.

Gosti su slavili 1:0, te prošli dalje, a grupa navijača Hajduka sa sjeverne tribine utrčala je u teren i krenula u sukob sa navijačima Dinama. Oni su bili daleko na drugoj strani, te do kontakta nije došlo, a policija je uspjela navijače Hajduka vratiti na njihovu tribinu.

Bilo je ružne gledati navedene scene, a zatim je sukob navijača i policije nastavljen. Navijači Hajduka su stolicama i brojnim drugim predmetima gađali policiju, da bi sukob se nastavio i na ulicama Splita.

Sve je izgledalo zaista haotično, a sasvim očekivano stadion Poljud je sada suspendovan.

Stigla je odluka od organizatora SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa.

Oglasi

"Povjerenstvo za natjecanje SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa donijelo je odluku o suspenziji Gradskog stadiona Poljud za odigravanje svih utakmica seniorske momčadi HNK Hajduk do konačne odluke Disciplinske komisije Hrvatskog nogometnog saveza.

Povjerenstvo je odluku donijelo na temelju zapisnika utakmice i izvješća časnika za sigurnost s utakmice polufinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa između Hajduka i Dinama, odnosno članka 66. stavak 4. Disciplinskog pravilnika HNS-a.

Uvidom u zapisnik i izvještaj sa spomenute utakmice časnika za sigurnost utvrđeno je da je minutu nakon završetka iste došlo do neovlaštenog ulaska dijela domaćih navijača sa sjeverne tribine na teren i sukoba istih s policijskim službenicima, a izgredi su nastavljeni i poslije spomenutog incidenta, na tribinama i u široj zoni stadiona, čime su se stekli uvjeti iz članka 66. stavak 4. Disciplinskog pravilnika HNS-a", naveli su iz HNS-a putem zvanične stranice.

Hajduk će žestoko biti kažnjen, Poljud će sigurno biti zatvoren na narednim utakmicama, a Splićanima je najgore što su sinoćnjim porazom oprostili se i od Kupa.

Korak gube i u prvenstvu, a već u nedjelju slijedi gostovanje kod Rijeke u prvenstvu. Rijeka suvereno gazi ka tituli prvaka, ali neće se ni Dinamo lako predati.

Oglasi

Hajduk na drugoj strani je u teškoj situaciji. Splićanima treba pobjeda u Rijeci, ali i da im se poklope brojne druge stvari.

Jutros se o svemu za Hajduk TV oglasio i prvi čovjek Hajduka Lukša Jakobušić.

"Imamo 100 razloga za opravdanja, ali ona ne trebaju nam. Jer ovo je Hajduk. Promjene se uvijek mogu desiti. Zar bi sad trebali odustati samo zato što je teško?"

"Trener je jutros ponudio ostavku. Ali ne zato što ne vjeruje, nego zato što je častan i zato što je Hajdukovac te osjeća dio odgovornosti.

"Čija je krivica? Onoga ko je prvi, moja je krivica. Niti sam ovo ovako zamišljao, niti sam to htio, međutim to ne znači da ovo ne moram dovesti do kraja. Svi zajedno, Uprava, stručni stožer i igrači moramo ovo dovesti do kraja. Znamo da će na kraju sezone biti određenih promjena i treba ih biti, ali o tome ćemo kad sezona završi."

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Sada se trebamo skupiti. Velika je odgovornost na igračima. Ne igramo mi, a igramo."

"I navijači su ušli na teren da im pokažu kako se igra. Igračima je mjesto na terenu, navijačima na tribini, a kada neko ne ispunjava svoje zadatke onda dolazi do preklapanja.Koje ne treba opravdavati jer svako mora biti na svome mjestu. Ponavljam, neću dozvoliti da iko bude u strahu i žao mi je svih koji su se osjećali nesigurno na Poljudu", naveo je Jakobušić.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

stranputica
Hajduk, ako izgubi protiv Rijeke, slijedi raspad sistema. Ovo će biti najmanje 5 utakmica kazne. Vjerovatno do kraja sezone neće igrati na svom stadionu.
0 0
pero98
Mislave Izdrži 7.4.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi