To se čekalo: Konačno se oglasila i Torcida, da li će se igrači iznenaditi?

Objavili su itekako zanimljiv video

To se čekalo: Konačno se oglasila i Torcida, da li će se igrači iznenaditi?

Samir Mlaćo

Velika ljubav donosi često i veliko razočarenje.

Tako je najbolje opisati novi poraz Hajduka od Dinama i nerede koji su desili na stadionu, ali i izvan njega.

Veći broj članova Hajduka poslije posljednjeg sudijskoj zvižduka utrčao je teren, ali nisu mogli do navijača Dinama. Policija je brzo reagovala, navijači se krenuli vraćati na tribinu, ali tu nije bio kraj.

Navijači su gađali policajce čak pola sata, a sukobi su onda nastavljeni na ulicama oko Poljuda, te prema Rivi.

Čuli se i helikopteri, 51 navijač je uhapšen, a tri policajca su završila u bolnici.

Radi se o zaista nezapamćenim neredima, čekalo se da se oglasi i Torcida, a to se desilo upravo sada. Na svom facebooku nisu se ogradili od incidenata najverniji navijači Hajduka, već su objavili isječak iz serije 'Veli misto' na kojem navijači napadaju svlačionicu igrača Hajduka.

Oglasi

Legendarni Mustafa Nadarević tada je glumio Duju, te kazao: "Kako smo igrali, i zaslužili smo".

“Kako smo igrali i zaslužili smo.”

Posted by Torcida Split on Thursday, April 4, 2024

Torcida je tako jasno kazala da su igrači zaslužili da osjete kritike, ali i strah koji se sinoć zavladao među njima kada su vidjeli veliki broj navijača na terenu, a pojedini su imali baklje i druge predmete u svojim rukama.

Dva poraza od ljutog rivala itekako bole svakog navijača Hajduka, a posebno brine igre koja je bila ispod nivoa. Hajduk je u dva meča tek par puta zaprijetio, a kritike je dobio i Mislav Karoglan. Sergej Jakirović ga je nadmudrio, no čini se da će Karoglan ostati na Poljudu do kraja sezone, iako je i sam ponudio ostavku.

Hajduku sada slijedi gostovanje prvoplasiranoj Rijeci, samo pravo čudo može ostaviti Splićane u borbi za prvaka, a eventualni poraz značio bi definitivni kraj u borbi za prvaka.

Oglasi

Očekuju se i žestoke kazne za sinoćnje nerede, Poljud će sigurno biti zatvoren jednu ili dvije utakmice, a trenutno je Poljud pod suspenzijom do konačne odluke, što je maloprije potvrdio HNS.

Povjerenstvo za natjecanje SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa donijelo je odluku o suspenziji Gradskog stadiona Poljud za odigravanje svih utakmica seniorske momčadi HNK Hajduk do konačne odluke Disciplinske komisije Hrvatskog nogometnog saveza.

Povjerenstvo je odluku donijelo na temelju zapisnika utakmice i izvješća časnika za sigurnost s utakmice polufinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa između Hajduka i Dinama, odnosno članka 66. stavak 4. Disciplinskog pravilnika HNS-a.

Uvidom u zapisnik i izvještaj sa spomenute utakmice časnika za sigurnost utvrđeno je da je minutu nakon završetka iste došlo do neovlaštenog ulaska dijela domaćih navijača sa sjeverne tribine na teren i sukoba istih s policijskim službenicima, a izgredi su nastavljeni i poslije spomenutog incidenta, na tribinama i u široj zoni stadiona, čime su se stekli uvjeti iz članka 66. stavak 4. Disciplinskog pravilnika HNS-a", naveli su iz HNS-a putem zvanične stranice.

Ranije je prvi čovjek Hajduka Luka Jakobušić kazao da se prvi on smatra krivcem, te da će na kraju sezone biti promjena, ali da treba dočekati kraj iste.

Dodao je da se ekipa treba skupiti i da je velika odgovornost na igračima.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Dobro su unistili svoj stadion!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi