U prošlom kolu oštećeni su Borac i Željezničar.

Struka složna da su Borac i Željezničar oštećeni

Šta su o spornim situacijama na Grbavici i u Banjoj Luci rekli Pilav, Valjić i Kaljanac?

Eldar Ganibegović

Iza nas je 24. kolo WWin lige Bosne i Hercegovine u kojem su na dva derbija viđene sporne sudijske odluke. Njih je u emisiji na Arena Sport TV večeras analizirala struka u sastavu Elmir Pilav, Haris Kaljanac i Ognjen Valjić. Utvrđeno je da su oštećeni Željezničar i Borac. 

U petak, 29. marta 2024. godine, na Grbavici su se sastali timovi Željezničara i Veleža, a na kraju je pobjedu odnio mostarski tim rezultatom 1:0.

Pogodak vrijedan tri boda postigao je u 54. minuti utakmice Dino Halilović. Navijači domaćeg tima tražili su ofsajd, nisu ga dobili, no bili su u pravu.

Ustanovljeno je večeras u studiju Arene Sport da je pogotku Veleža prethodila ofsajd pozicija u kojoj se nalazio Nermin Haskić.

No, taj ofsajd bio je teško uočljiv golim okom. Sigurno bi se u toj situaciji koristio VAR, koji će u našoj ligi biti uveden od početka naredne sezone.

Trio Valjić - Pilav - Kaljanac složan je i da je Željezničar oštećen za penal protiv Veleža kada su u nadoknadi meča u kaznenom prostoru u duelu bili Selimović i Gholami.

S druge strane, Elvedin Topuzović iz Tuzle ispravno je postupio u prvoj spornoj situaciji kada nije dosudio penal za Željezničar kada je pao Sulejman Krpić, a nakon čega smo svjedočili žestokim protestima domaćih.

Borac oštećen protiv Zrinjskog

Zrinjski je rezultatom 2:1 slavio kod Borca u derbiju kola i tako vratio kakve takve šanse da odbrani naslov prvaka Bosne i Hercegovine.

Pitanje je kako bi se utakmica odvijala da Borac nije oštećen u 16. minuti kada je Matija Malekinušić bezobrazno udario otvorenim đonom Sebastiana Herreru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Fudbaler Zrinjskog udario ga je u predjelu butine, Kolumbijac se odmah uhvatio za to mjesto i vrisnuo od bola, no sudija Ermin Sivac mu je dao samo žuti karton, umjesto direktan crveni. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.