Zrinjski i Velež napunili kasu FSBiH, nova kazna za FK Sarajevo, ali najteže će kazna pasti Jagodiću
Ogroman broj kazni izrekao je FSBiH

Napunjena kasa FSBiH

Zrinjski i Velež napunili kasu FSBiH, nova kazna za FK Sarajevo, ali najteže će kazna pasti Jagodiću

Midhat Šljivak

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine izrekla je niz kazni za kršenje pravila na terenima u našoj zemlji. Među kažnjenim su HŠK Zrinjski, FK Velež, FK Sarajevo, NK Široki Brijeg, te trener Sloge Meridian Vlado Jagodić.

Pune ruke posla imali su na posljednjoj sjednici članovi Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Izrekli su niz kazni, posebno novčanih, a brojni klubovi su 'zaplatili'.

Najgore je prošao HŠK Zrinjski. Mostarski Plemići u kasu Saveza će uplatiti ukupno 13.500 KM i to zbog upotrebe pirotehnike od strane navijača na utakmicama protiv Borca, Željezničara i Jedinstva.

Pirotehnika je koštala i FK Velež. Navijači su je koristili na utakmicama protiv Tuzla Cityja, Igmana i Širokog Brijega i zbog toga će Rođeni uplatiti ukupno 7.000 KM kazne.

Nakon oduzimanja tri boda, novčane kazne od 22.000 KM za prekid Kup meča na Koševu protiv Borca, te brojnih suspenzija, FK Sarajevo će u kasu FSBiH morati uplatiti još 4.000 KM.

Oglasi

Ovu kaznu Bordo tim dobio je zbog upotrebe pirotehničkih sredstava navijača ovog kluba na meču protiv GOŠK-a iz Gabele.

Novčano je kažnjen i trener FK Sloga Meridian Vlado Jagodić. Njega je Disciplinska komisija kaznila s 1.000 KM zbog neprimjerenog ponašanja na meču protiv Zrinjskog.

Opomene pred kazne dobio je FK Željezničar zbog upotrebe pirotehnike na utakmicama, te HŠK Posušje zbog rasističkih povika s tribina.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kasa Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine poprilično je napunjena u proteklom periodu. FK Sarajevo je ukupno gledajući definitivno najteže prošao jer su im uz visoke novčane kazne oduzeti i bodovi, a veliku svotu morat će uplatiti i HŠK Zrinjski.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rodjeni95
Svi dobiili kazne zbog pirotehnike samo zeljo opomenu hahahaha
5 2
user1619624678
Protiv Goška nije bio skoro nikakav vatromet od strane Hordi a i kako bi bio kad je bio pljusak. I za to nam izreknu 4 000 KM. VICO *****U nece ni tvoja do jutra goriti a sve je moguće. Pilav je Vicin potrčko koji ce odgovarati za svoja nedjela. Samo polako. Tik tak kuca sat
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti