Klafurić i Halilović pred Borac: Očekujemo veliku podršku, a znamo mehanizme Borca
Detalj sa današnje press konferencije

Rođeni u kvalitetnoj formi dočekuju lidera na tabeli

Klafurić i Halilović pred Borac: Očekujemo veliku podršku, a znamo mehanizme Borca

Samir Mlaćo

Nakon pobjede na Grbavici protiv FK Željezničar, nogometaši Veleža u nedjelju igraju novi derbi.

Rival je ovaj put banjalučki Borac i sigurno će biti zanimljivo na stadionu Rođeni. Borac je u prošlom kolu poražen od Zrinjskog, ali ima devet bodova prednosti nad Plemićima, te čini se ipak sigurnu prednost.

Nedjeljni meč (20:45h) najavili su ispred FK Velež trener Dean Klafurić i junak pobjede na Grbavici Dino Halilović.

"Veselimo se utakmici protiv lidera na tabeli. Znamo kako Borac igra, nedavno smo igrali protiv njih. Voljeli bismo ponoviti takvu izvedbu, uz još povoljniji rezultat u našu korist.

Što se tiče zdravstvenog biltena, protiv Želje su otpali Vehabović i Lohan. Nisu spremni, vidjet ćemo da li će biti u nekoj mjeri. Guliashvili se vratio u trenažni proces, a ostali su spremni. Atmosfera u ekipi je sjajna, radna etika na visokom nivou i moram pohvaliti igrače na njihovom pristupu".

Oglasi

Medijima se obratio i Halilović.

"Čeka nas teška utakmica, lider su prvenstva. Pokazali smo da možemo igrati protiv njih, a mi ih sada dočekujemo sa dvije vezane pobjede. Očekujemo veliku podršku, a Red Army je slavio rođendan i vjerujemo da im možemo pokloniti za rođendan tri boda".

Borac je imao tešku utakmicu u Kupu, da li je prednost Veleža taj umor.

"To je uvijek dvosjekli mač, nije to neka prednost. Imaju širok roster, pokazali su to kroz prvenstvo", rekao je Klafurić.

"Oni su od zadnje utakmice sa nama upisali jedan poraz, ali ništa to ne znači. Forma im nije išla dole, to su potvrdili već u Kupu", dodao je Klafurić.

Dodatno je opisao nedjeljnog rivala.

"Borac ima svoje mehanizme koje koristi i koji su u prvoj utakmici nametnuli, posebno prvih 20 minuta. Moramo biti spremni na to, ali i popraviti svoje mehanizme. Možemo igrati protiv Borca, pokazali smo to i mislim da će igrači to pokazati u nedjelju".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pravdu na stadionu Rođeni će dijeliti Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora. Radi se o sudiji koji je Borcu ove sezone sudio čak šest puta, a posljednji put se to desilo u pobjedi nad Zvijezdom 09 4:1. Banjalučanima je sudio i dva duela sa FK Željezničar, a u centru pažnje je bio meč u Banjoj Luci kada je Borac stigao do pobjede nakon jedne sporne situacije.

U deset utakmica pokazao je 41 žuti karton, te jedan crveni i to upravo u duelu Borca i Veleža kada je Borac slavio 2:0. Tada je Njegomirović isključio Asmira Suljića.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dinamozg
Mehanizam kojim će se Borac poslužiti zove se Njegomirovic i po ko zna koji put ove sezone. Vi sutite, a i ostali i tako iz kola u kolo.
3 0
Zaccheroni
Borče predaj se, bit ćeš razmjenjen
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi