Nevjerovatna dva penala svirana su za Chelsea protiv Manchester Uniteda.

Naročito je sporan drugi penal

Englezi imaju VAR, ali im fale oči: Pogledajte pravi ugao, nerealno kakvi su penali dati Chelseaju

Eldar Ganibegović

Chelsea je sinoć u ludoj utakmici slavio protiv Manchester Uniteda, no gosti itekako mogu da budu nezadovoljni određenim sudijskim odlukama. Naročito se to odnosi na dva penala koja je dobio Chelsea na ovoj utakmici.

U derbiju 31. kola engleske Premier lige sinoć su se sastali Chelsea i Manchester United. Utakmicu s ludom završnicom u svoju korist je riješio Chelsea rezultatom 4:3.

Vodio je Chelsea golovima Gallaghera i Palmera s 2:0 u 19. minuti, ali do odlaska na odmor preko Garnacha i Fernandesa United dolazi do poravnanja.

Novim golom Garnacho u 67. minuti donosi veliki preokret Manchester Unitedu. Imao je gost tri boda u džepu do pred sami kraj utakmice, ali onda nevjerovatan preokret.

Produženo je osam minuta, da bi dvije minute nakon isteka tog vremena Palmer pogodio za 3:3 s bijele tačke. Isti igrač je minut nakon toga pogodio za 4: i kompletirao hat-trick.

Međutim, nikako gosti iz Manchestera ne mogu da budu zadovoljni suđenjem. Nije ništa novo da Englezi i pored VAR-a prave nevjerovatne propuste, ali sinoć im se to desilo čak dva puta.

Danas društvenim mrežama kruže snimci na kojima se vide situacije nakon kojih je Chelsea dobijao penale. Ako prvi i jeste bio penal, onda to drugi nikako nije smio biti.

Antony je bio u duelu s Cucurellom. Izgleda da je postojao minimalan kontakt, nakon kojeg je Španac pao i dosuđen je penal.

U desetoj minuti nadoknade od osam ukupno koliko je produženo, kod vodstva 3:2 za Manchester United, dosuđen je novi penal za Chelsea.

Iako se gledao VAR, niko od sudija u VAR sobi nije vidio da kontakta nije bilo, te je sudiji Gillettu javljeno da dosudi penal, što je on i učinio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Cole Palmer je pogodio oba puta s bijele tačke, a nakon pogotka za 3:3 je Chelsea krenuo po puni plijen i stigao do njega, a hat-trick je kompletirao sjajni Palmer svojim 19. golom u sezoni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.