Suza će tek suzu da stiže: Vinicius Jr. saznao imena tri kluba gdje može otići, jedan je "dibidus"
Vini Jr. karijeru nastavlja u Engleskoj ili u Francuskoj?

Engleska ili Francuska?

Suza će tek suzu da stiže: Vinicius Jr. saznao imena tri kluba gdje može otići, jedan je "dibidus"

Eldar Ganibegović, foto: EPA

Vinicius Junior jedan je od igrača koji bi mogli da napuste Real Madrid predstojećeg ljeta. Brazilac je saznao koja tri tima su spremna da izdvoje veliki novac za njega, a za jedan do tih klubova se može reći da nije ni blizu nivoa Real Madrida, barem ne trenutno.

Posve je jasno da će Kylian Mbappe na ljeto kao slobodan igrač doći u redove Real Madrida. Jasno je da će to stvoriti određenu gužvu u svlačionici Kraljeva i da bi određeni igrači trebali da napuste klub.

Jedan od onih koji se spominju kao potencijalni igrači koji će napustiti Bernabeu je Vinicius Junior. Brazilac je jedan od najvažnijih igrača Real Madrida, ali nema šanse da bismo ga mogli vidjeti kako grije klupu nikome, pa ni Mbappeu.

Stoga se već uveliko piše o njegovom potencijalnom transferu ovog ljeta, a sada inostrani mediji donose kratku listu klubova koji bi mogli platiti obeštećenje za njega i ponuditi mu zadovoljavajuću platu.

Tako bi Vinicius Junior karijeru mogao nastaviti u Engleskoj ili Francuskoj. U kontekstu njegova dovođenja pominju se Chelsea, Liverpool i PSG.

Oglasi

Navodno bi cijena mogla doseći vrtoglavih 200 miliona eura, što bi bio drugi najveći transfer u historiji fudbala, nakon onog 2017. godine kada je za 222 miliona eura iz Barcelone Neymar prešao u PSG.

Jasno je da je Chelsea u ovoj situaciji najmanje privlačan. Londonski klub je "dibidus" posljednje dvije sezone, a naredne sezone neće igrati ni Ligu prvaka što za Vinija sigurno nije primamljivo.

Liverpool je, za razliku od Chelseaja, mnogo bolja opcija. Radi se o timu koji je lider prvenstva Engleske nakon što je sinoć slavio protiv Sheffielda, a posljednjih godina je uvijek konkurent i za osvajanje Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

PSG... Klub s arapskim vlasnicima koji milione i milijarde ulažu ne bi li se trofej Lige prvaka ukazao u Parizu, ali im nikako ne ide od ruke. Dojam je da neće ići ni bez Mbappea (ako ga ne osvoje ove sezone), a vidjet ćemo da li je Viniciusu primamljivo da ode i bude vođa jedne nove generacije PSG-a.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Vi što navijate za polugaše iz barcelone pogotov ovi novinarcici morate sa shvatite da će Real biti zemlja i to je najveća istina , a vi selite vinicusa , rodriga a sutra napišite beligmen ide nije u dobrim odnosima sa Mbappeom hahahaha glupani jedan je Real Madrid
5 0
user1676126575
Ovaj novinar ko da je predsjednik Barcelone
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi