Federico Valvrede igrač je kojeg Liverpool silno želi dovesti u ljetnom prijelaznom roku (Foto: Instagram(

Redsi neće štediti

Liverpool spreman za šoping u Madridu - Na stolu je 150 miliona eura!

Midhat Šljivak

Engleski velikan Liverpool spreman je izdvojiti nestvarnih 150 miliona eura kako bi u svoje redove doveli zvijezdu Real Madrida Federica Valverdea.

Madridski Real sklopio je zaista nestvarnu ekipu u prethodnim godinama. Ona će ovog ljeta postati još i jača, no pretpostavlja se da će biti i određenih odlazaka.

Španski mediji donijeli su informaciju kako će Real Madrid dobiti ponudu PSG-a od 200 miliona eura za Viniciusa Juniora, a sada list El Debate donosi još jednu zanimljivu priču.

Po informacijama koje imaju novinari ovog lista Liverpool je krenuo u akciju dovođenja urugvajskog veznjaka Federica Valverdea i neće žaliti novac kako bi ga angažovali.

"Liverpool je spreman platiti 150 miliona eura za Fedea Valverdea. Problem je, međutim, što igrač ne želi napustiti klub, a i Real ga želi zadržati", navodi El Debate.

Ipak, ponuda od 150 miliona eura mogla bi promijeniti mišljenje Reala. Kraljevi će imati dosta troškova, a ovakva ponuda za 25-godišnjaka vjerovatno nikad više neće doći.

Valverde je veoma zahvalan igrač. Omiljen je i izuzetno cijenjen u klubu i vidjet ćemo hoće li Kraljevi na kraju ipak odbiti ponudu Liverpoola.

Valverde jedan u nizu vrhunskih poteza Florentina Pereza

Florentino Perez i njegov tim su u proteklih 10-ak godina napravili niz vrhunskih poteza. Doveli su brojne mlade igrače koji su sada nosioci igre.

Među njima je svakako i Fede. On je član Real Madrida postao još 2016. godine i došao je u Castillu iz Penarola za pet miliona eura.

Kratko je Urugvajac bio na posudbi u Deportivu, a član prvog tima postao je 2018. godine. Od tog trenutka pruža zaista fenomenalne partije.

Osvojio je Valverde brojne trofeje s Kraljevima. Ukupno je odigrao 246 utakmica za klub i ima učinak od 19 pogodaka i 23 asistencije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ugovor je produžio krajem prošle godine. Potpisao je do 2029. i apsolutno su svi bili zadovoljni što je sjajni veznjak stavio potpis za nastavak saradnje.

Nisu se definitivno nadali u Madridu da će ovakva ponuda doći. Liverpool je spreman izdvojiti ogromnu cifru i vidjet ćemo kakva će odluka na kraju biti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.