Luka Modrić još uvijek šuti (AP Photo/Jose Breton)

Modri žele svog junaka kući

Hoće li Luka Modrić obući dres Dinama? Španci donose novosti!

Midhat Šljivak

Zagrebački Dinamo odlučio se na veoma interesantan način u klub pozvati ikonu hrvatskog fudbala Luku Modrića. Platili su kompletnu stranu u sportskom listu Marca, na fotografije njegova 'desetka' s Maksimira i poručili su mu da dođe kući. Ipak, neće to tako lako ići i tome svjedoče današnje vijesti iz Španije.

Sudbina Luke Modrića još uvijek nije poznata. Legendarni hrvatski veznjak nije donio konačnu odluku i to je upravo danas potvrdila Marca.

"Luka Modrić još uvijek nije ništa odlučio. Sve opcije su otvorene", navodi Marca i otkriva te 'opcije'.

"Dinamo Zagreb, te timovi iz Saudijske Arabije i MLS-a ga žele, ali on ne odbacuje mogućnost produžetka saradnje s Real Madridom na još jednu godinu", navodi se.

Posljednja opcija ne donosi ništa dobro po Modrića. Carlo Ancelotti mu je lično saopštio kako neće biti u prvom planu ako ostane, no Luka je uvjeren da se ipak može izboriti za mjesto pored mladih lavova.

U njemu još uvijek ima dovoljno žara da se upusti u borbu s njima iako će u septembru proslaviti svoj 39. rođendan. Očekuje se da će odluku donijeti veoma brzo.

Dakle, konačna odluka će biti samo Lukina. Pred njim je zanimljiv izbor i ostaje nam da vidimo šta će na kraju odlučiti.

Modrić je prethodnih 12 godina proveo u dresu Real Madrida. Osvojio je sve što je mogao, postao je najbolji igrač svijeta i ima učinak od 39 golova i 84 asistencije u 522 nastupa.

Modrića prizivaju navijači na Maksimiru

Navijači Dinama rado bi vidjeli Luku Modrića u dresu voljenog kluba. Često to pokazuju i na utakmicama.

Nerijetko se desi da se pojavi njegov dres Dinama s brojem 10. Na taj način ga žele podsjetiti da ga čeka slavni broj jer je na odlasku u Tottenham obećao da će se vratiti.

S druge strane stoje mnogo bolje finansijske ponude. Saudijci će mu sasvim sigurno ponuditi nestvarne novce, isto tako i Amerikanci i to je uvijek teško odbiti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nada Dinamu je činjenica da je Modrić već zaradio ogromne cifre. Godinama unazad je imao platu od 20-ak miliona eura i skupio je sasvim dovoljno za miran život.

Ipak, zov novca nekad je jači od ljubavi i sada se čeka konačna odluka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.