Dinamo platio oglas u Marci - Zamislite samo izraz lica Luke Modrića!

Kreće kampanja

Dinamo platio oglas u Marci - Zamislite samo izraz lica Luke Modrića!

Edmir Škorić

"Tiene Todo El Sentido Del Mundo" pisalo je u oglasu zagrebačkog Dinama koji je plaćen u najtiražnijoj sportskoj novini u Španiji.

Već neko vrijeme se nagađa o mogućem povratku Luke Modrića na Maksimir. Jasno je da će iskusni hrvatski veznjak uskoro napustiti Real Madrid, vrlo vjerovatno na kraju sezone, ali i dalje nije poznato gdje bi mogao okončati svoju bogatu i veličanstvenu karijeru.

Naravno, uvijek se u prvi plan guraju Saudijsk Arabija ili MLS timovi, no zašto ne i Dinamo? Financijski ne bi mogao da isparira ni Arapima ni Amerikancima, ali nije sve u novcu, a uostalom Zadranin je ionako od ugovora u Engleskoj i Španiji zaradio stotine miliona eura.

Sada je Dinamo napravio zanimljiv korak prema povratku Modrića, pa je u tu svrhu platio oglas u Marci i tako ga indirektno pozvao da se vrati u plavi dres.

Oglasi

U današnjem broju Marce preko cijele stranice izašao je oglas kojeg je platio Dinamo, a na kojem piše "Tiene Todo El Sentido Del Mundo", ili u prijevodu: "Imalo bi smisla". Potpisan je od nedavno novi predsjednik Dinama Velimir Zajec.

Nema nikakve sumnje da je Luka Modrić bio šokiran dok je čitao Marcu, a sve i jedan fudbaler Real Madrida uz jutarnju kafu svakako prelista madridske novine i sve sportske aktuelnosti.

No, čini se da je krenula kampanja Dinama koji želi da vrati svog bivšeg igrača, a ne treba ni napominjati koliko bi to značilo za kompletan hrvatski fudbal.

Sličnom kampanjom je Hajduk uspio da vrati Ivana Perišića, vidjet ćemo da li je "vrime" za Luku, koji je svojevremeno igrao i za HŠK Zrinjski u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a godinama unazad jedan je od najboljih veznjaka svijeta.

Oglasi

Šteta je što ne postoji lijek za podmlađivanje, Florentino Perez bi dao sve pare ovog svijeta samo da čarobnjaka iz Zadra podmladi i da mu što duže traje, no godine čine sve, Luka prosto mora da prihvati činjenicu da više ne može igrati u tako visokom ritmu tokom cijele sezone, pa je i ove često sjedio na klupi.

Ističe mu ugovor s Realom i povratak u Hrvatsku na ljeto sasvim je moguć. Doći će svakako na odmor sa porodicom, ali u Dinamu žele učiniti baš sve da ondje i ostane.

Naravno, nakon što se okonča sezona, Modrić će se fokusirati na Euro s Hrvatskom, a onda donijeti "odluku za kraj".

Modrićeva era na Maksimiru i velike individualne nagrade

Modrić je igrao za Dinamo u periodu od 2003. do 2008. godine. Tokom tog vremena, odigrao je značajan broj utakmica za klub, uključujući prvenstvene, kup utakmice i evropska takmičenja.

Modrić je bio ključni igrač u veznom redu Dinama. Iako je više bio poznat po svojim kreacijama i distribuciji lopte, postigao je i nekoliko golova za Dinamo te je bio izvor mnogih asistencija.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Odigaro je ukupno 80 utakmica u plavom dresu i postigao 25 golova uz 21 asistenciju, a osvojio je tri naslova prvaka Hrvatske, Superkup Hrvatske, dva kupa Hrvatske. Najveće individualno priznanje je svakako osvojena Zlatna lopta 2018. godine.

2004. je dobio nagradu za igrača godine u HŠK Zrinjski Mostar, sti je nagradu tri godine kasnije pokupio na Maksimiru, dok je čak četiri puta izabran za najoljeg igrača godine u Hrvatskoj, i to 2008., 2011, 2014. i 2017. godine.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti