Carlo Ancelotti nije želio načeti 'zabranjenu temu' u Madridu: "Svi nešto pričaju osim nas..."
Italijanski stručnjak nije želio govoriti o igračima kojima ističe ugovor

Italijan šuti

Carlo Ancelotti nije želio načeti 'zabranjenu temu' u Madridu: "Svi nešto pričaju osim nas..."

Midhat Šljivak

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti odbio je danas govoriti o planovima koje klub ima za hrvatskog reprezentativca Luku Modrića. Ističe da ima vremena za razgovore o tome.

Luka Modrić očigledno je zabranjena tema u Madridu. Trener Reala Carlo Ancelotti filozofski je izbjegao pitanje o budućnosti hrvatskog reprezentativca i to nakon što su španski mediji jučer donijeli informaciju kako klub još ne želi saopštiti Modriću da je višak i da čekaju da sam donese odluku o odlasku iz kluba.

Ancelotti nije bio raspoložen za priču o Luki. Kratko je saopštio da se sezona još traje i da je fokus samo na njenom što boljem završetku.

"Modrićeva budućnost? Svi nešto pričaju o budućnosti osim nas. Sezona još traje i Luka je član ekipe. Odluke ćemo donositi kada se sezona završi. Imamo vremena. Mislim da niko nije zainteresovan za priču o budućnosti u ovom trenutku", govori Ancelotti.

Modrić je u sezonu ušao kao rezervista i sa skromnom minutažom. Međutim, kako je sezona odmicala Luka je igrao sve više i pokazao je da i sa 38 godina još uvijek važi za istinskog velemajstora.

Oglasi

Italijanski stručnjak je prezadovoljan igrama hrvatskog fudbalera. Ipak, bez obzira na sve malo je vjerovatno da će i naredne sezone nositi dres kraljevskog kluba.

"Modrića sam vidio spremnog da se bori na početku sezone. Sada nam je fokus da je završimo što bolje. Ovaj mjesec je veoma važan i spremamo se dati sve od sebe u ključnim utakmicama."

Na pitanje da li on lično želi da Luka ostane i naredne sezone Ancelotti je vješto reagovao.

"Da li želim da ostane? Kažem vam, svi smo fokusirani na ovo što se sad dešava. Klub će to s igračima riješiti kasnije", poruka je Ancelottija.

Oglasi

Modrić već ima brojne ponude

Luka Modrić navodno na stolu već ima brojne ponude za nastavak karijere. Doslovno može birati gdje želi igrati.

Odavno 38-godišnjeg Hrvata love timovi iz Saudijske Arabije. On je odbio ogromnu ponudu prošlog ljeta, sada će uslijediti nova koja bi mogla ponukati Modrića da napusti Evropu.

Također, postoji interes i iz Sjedinjenih Američkih Država. MLS se trenutno čak čini i kao realnija opcija zbog porodice i stila života.

Potražite više informacija na temu La Liga:

O Luki sanjaju i u njegovom Zagrebu. Konstantno ga zovu nazad u Dinamo, ali za sada su veoma male šanse da će se najveći hrvatski fudbaler vratiti u HNL.

Odluka koju će očigledno donijeti Modrić lično bit će poznata veoma brzo.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi