Odlazak najveće 'desetke' Reala svih vremena: "Sve izgleda bolno, ali polako prihvataju..."
Posljednji ples velikog Luke Modrića u dresu Real Madrida (Foto: Manu Reino/DeFodi Images / Pixsell)

Modrić napušta Kraljeve nakon 12 godina

Odlazak najveće 'desetke' Reala svih vremena: "Sve izgleda bolno, ali polako prihvataju..."

M. Šljivak
7

Luka Modrić (38) sve je bliži odlasku iz Real Madrida na kraju sezone. Španski list Relevo otkriva da je to najizvjesniji scenarij i da će najveća 'desetka' Kraljeva svih vremena nakon 12 godina napustiti klub.

Jedna era u Real Madridu se bliži kraju. Luka Modrić će, po svemu sudeći, napustiti kraljevski klub nakon 12 godina. List Relevo tvrdi da su toga svi već svjesni i da se svlačionica priprema za oproštaj od Hrvata.

"Iako sve možda izgleda bolno, klub i svlačionica polako prihvataju da se Luka Modrić oprašta. Najvjerovatniji scenarij je da se njegov put u Real Madridu završava po isteku ugovora, 30. juna", navodi Relevo.

Real Madrid bi se tokom aprila trebao zvanično oglasiti o Luki Modriću. Priredit će mu spektakularan oproštaj, navijači će na Santiago Bernabeu imati priliku da mu ovacijama i aplauzima kažu posljednje zbogom.

Bit će to kraj još jedne velike ere u Madridu. Luka je postao ikona Kraljeva s kojima je osvojio apsolutno sve što je mogao i gdje je 2018. godine postao najbolji fudbaler svijeta.

Oglasi

Luka će se bez ikakve dileme smatrati jednom od najvećih 'desetki' u historiji kluba. Ovaj broj nosile su istinske legende, a prethodnih sedam godina je iznad njega stajalo prezime Modrić.

Hrvatski fudbaler je za sada odigrao ukupno 521 utakmicu u dresu Reala. Ima učinak od 39 postignutih pogodaka i 84 asistencije, te 24 osvojena trofeja.

Ono što je izvjesno je da Modrić neće okončati karijeru. Na njegovom stolu su primamljive ponude iz Saudijske Arabije i Sjedinjenih Američkih Država, a pritajno se njegovom povratku u klub nada i zagrebački Dinamo.

Šanse za povratak u Zagreb su veoma male. Novac kojeg nude timovi iz Arabije i SAD-a jednostavno je prevelik da bi se odbio, pa je mnogo realnije da Modrić odabere neki klub iz ovih zemalja.

Oglasi

'Desetka' ide u ruke Mbappeu

Dres s brojem 10 od naredne sezone ide u ruke Kylianu Mbappeu. To bi uskoro trebalo biti zvanično potvrđeno.

Francuz je novo veliko ime koje će obući dres Kraljeva. Očekuje se uskoro zvanična potvrda njegovog dolaska u klub, a čeka ga i dres s brojem 10 kojeg je Luka Modrić nosio prethodnih sedam godina.

Pojedinim navijačima velikana iz Madrida sigurno će se biti teško navići da iznad broja 10 ne piše Modrić. Međutim, dobili su više nego adekvatnu zamjenu u liku jednog od najboljih fudbalera svijeta.

Luka međutim ostaje ikona kluba sa Santiago Bernabeua. Nikad mu neće zaboraviti sve što je napravio za klub u prethodnih 12 godina i može se bez ikakve dileme reći da je Hrvat apsolutna legenda kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sada je ipak došlo vrijeme za oproštaj. Suza će definitivno biti sa svih strana, no život ide dalje i Luka je vjerovatno dobro odvagao šta će raditi u nastavku karijere.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Modrić je najbolja 10ka svih vremena na svijetu tupsone. Ne samo u Realu.
2 1
Sipuga
A mister Ferenc Puskas sto je nosio 10 to nije bitno je li.Nista protiv Luke igracina ipo ali napisati najveca 10 reala Ma daj molim te.ja ipak mislim da je Puskas naj veca 10 Madrida
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi