Velika uzbuna zbog penala

Redsi osvojili bod

Liverpoolov penal na Old Traffordu izazvao bijes velikih rivala: "Ni 'P' od penala!

Midhat Šljivak

Liverpool je osvojio samo bod na gostovanju kod najvećeg rivala Manchester Uniteda. Derbi na Old Traffordu završen je rezultatom 2:2, bit će dosta govora o penalu koji je dosuđen za goste.

Liverpool je bitna dva boda u borbi za titulu prvaka ostavio danas na Old Traffordu. Dominirao je tim Jurgena Kloppa u većini utakmice, no na kraju kući idu s jednim bodom.

Taj bod su osvojili s penala kojeg je u 84. minuti u pogodak pretvorio Mohamed Salah. Ipak, bit će dosta priče o ovom penalu i neće se odluka Anthonyja Taylora dopasti navijačima Manchester Cityja i Arsenala.

Aaron Wan Bissaka je 'skrivio' penal. Po mišljenju Taylora i sudija u VAR sobi on je nepropisno u kaznenom prostoru zaustavio Harveya Elliotta.

Navijači direktnih rivala Liverpool u borbi za titulu Manchester Cityja i Arsenala sigurno neće biti sretni ovakvom odlukom. Jasno poručuju da nema ni 'P' od penala i da je Liverpool 'poguran'.

Ipak, mogu biti zadovoljni krajnjim rezultatom meča. Redsi su ostali bez dva veoma bitna boda u borbi za titulu koja je sada još neizvjesnija.

Nakon kiksa Liverpoola sada je Arsenal postao lider Premiershipa. Imaju isti broj bodova (71) kao i Redsi, a Manchester City je na 70.

Sve ekipe do kraja sezone imaju još sedam utakmica. Borba nikad nije bila neizvjesnija i vidjet ćemo ko će prvi proći kroz cilj.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prosudite sami je li bilo penala za Liverpool u ovoj situaciji...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.