Dok Ruben Amorim razmišlja uprava Liverpoola se odlučila za šokantnu zamjenu kojeg žele dva velikana

Ko će na klupu tima sa Anfielda?

Dok Ruben Amorim razmišlja uprava Liverpoola se odlučila za šokantnu zamjenu kojeg žele dva velikana

Esmer Oštraković

Već nekoliko mjeseci svima je jasno da će Jurgen Klopp na kraju sezone napustiti klupu Liverpoola, te da će ovu ekipu u drugi dio sezone povesti novi trener.

Prvi izbor uprave Liverpoola bio je Xabi Alonso koji je ipak na kraju odlučio da javno potvrdi da neće preuzeti niti jedan drugi klub i da i naredne sezone ostaje na klupi Bayer Leverkusena.

"Imao sam jako dobre razgovore s klubom i saopštio sam im da želim ostati u klubu", rekao je Xabi Alonso i nastavlja:

"Nakon brojnih priča o mojoj budućnosti odlučio sam iskoristiti ovu pauzu, sagledati sve i donijeti odluku. Ovo je najbolje mjesto za mene", rekao je Xabi Alonso.

Nakon što je postalo jasno da ne mogu dovesti željenog trenera uprava Liverpoola okrenula se De Zerbiju, ali su i tu dobili odbijenicu jer će sjajni trener skoro pa sigurno preuzeti ekipu Bayerna iz Minhena.

Oglasi

Okrenuli su se čelnici Liverpoola nakon toga treneru Sportinga iz Lisabona, Rubenu Amorimu kojeg su označili kao "metu" broj jedan za mjesto trenera Liverpoola.

Ipak, posljednja izjava koju je trener Sportinga dao za medije iz Portugala i ne ulijeva previše samopouzdanja čelnicima Liverpoola da ga mogu dovesti.

"Ne mogu garantovati da ću ostati u Sportingu. Dao sam svoju riječ i ne mogu se vraćati nazad. Ako ne osvojimo titulu onda neću ostati u Sportingu. Moramo da osvajamo titule, sve više i više. Prvo da osvojimo titulu pa ćemo onda odlučiti. Budućnost je ionako već zapisana", rekao je Amorim.

Naravno nije Amorim rekao da neće preuzeti Liverpool, ali nekako se čini da su veće šanse da ostane na klupi kluba koji trenutno vodi.

Španski Nacional danas je donio jako zanimljivu vijest, a tiče se upravo novog trenera Liverpoola. Oni tvrde da je Xavi jedan od vodećih kandidata za klupu ovog kluba.

I Xavi je baš kao i Klopp u januaru javno reakao da će napustiti klupu tima koji vodi, a naravno on je trenutno treber Barcelone i tu će ostati do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navodno su nakon toga interes za Xavija pokazali Ajax i Borussija Dortmund, ali se sada izneanda navodno u trku uključila i ekipa Liverpoola. Tako barem tvrdi španski Nacional.

Da li će Xavi nakon Barcelone preuzeti Liverpool ili će to uraditi neki drugi trener ostaje da vidimo, a sigurno je da će sve biti poznato u narednih nekoliko mjeseci.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti