Navijači se ne štede (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Poruke su jasne

'Žestok' navijački obračun Armade i Torcide

Midhat Šljivak

Rijeka i Hajduk u ovim trenucima igraju veliki derbi 29. kola HNL-a i rezultat na Rujevici je 0:0. Pred sam početak meča Armada je priredila spektakularnu koreografiju, a potom su se obje navijačke grupe počastile uvredama jer je i Torcida imala odgovor.

Na samom početku utakmice Rijeke i Hajduka na Rujevici rumunski sudija Horaticu Fesnic je morao reagovati i prekinuti meč u prvoj minuti.

Uslijedila je spektakularna koreografija navijača Rijeke, a zatim su navijači s obje strane uputili nekoliko uvrjedljivih poruka.

"Ajkule, nataknemo vas na k***c", pisalo je na paroli navijača splitskog tima koji su došli u Rijeku.

S druge strane jedan dio navijača domaćeg tima imao je poruku na račun velikog rivala i njihovih brojnih problema koje imaju na putu do toliko željene titule prvaka Hrvatske.

"Hajduk živi smiješno", pisalo je na paroli navijača Rijeke.

Očekivano, navijačke skupine se časte uvredama. Ulog u ovom meču je ogroman i danas se i prijateljstva raskidaju zbog utakmice.

Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

Rijeka je trenutno vodeći tim HNL-a. Tim Željka Sopića skupio je 62 boda, dva više od Dinama koji ima meč manje.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Hajduk je još u igri, ali s najmanjim šansama za titulu. Splićani su treći s 56 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.