Velike mjere opreza pred meč koji bi mogao odrediti sezonu u Hrvatskoj - Policija nadlijeće stadion
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Rujevica domaćin derbija

Velike mjere opreza pred meč koji bi mogao odrediti sezonu u Hrvatskoj - Policija nadlijeće stadion

Eldar Ganibegović

Od 19:30 se u Hrvatskoj igra utakmica koja bi mogla odrediti dalji tok sezone kada je borba za prvaka u pitanju, a kolike su mjere opreza dovoljno govori i to da policija helikopterom nadlijeće stadion.

Dinamo Zagreb je prije nekoliko minuta završio utakmicu protiv Istre. Slavili su Modri uvjerljiv trijumf i tako nastavili borbu za titulu, te veliki pritisak stavili na Rijeku.

Upravo će Rijeka od 19:30 sati na svojoj Rujevici igrati derbi susret 29. kola HNL. Protivnik će biti trećeplasirani Hajduk koji zaostaje sedam bodova za prvim mjestom.

Rujevica je već puna, a kolike su mjere opreza pred ovu utakmicu dovoljno su pokazale scene na zagrijavanju kada smo vidjeli policijski helikopter kako nadlijeće stadion.

Jasno je da je ulog veliki. Rijeka mora pobijediti kako bi ostala na prvom mjestu, jer će u protivnom imati utakmicu više i dva ili tri boda više od Dinama koji treba da odigra zaostali meč s Varaždinom i gdje će svakako biti favorit.

Oglasi

S druge strane, Hajduku su neophodna tri boda kako bi se pokušali uključiti u borbu za titulu nakon što ih je Dinamo u četiri dana dva puta savladao na Poljudu i udaljio ih prvo od titule prvaka Hrvatske, a onda i od trofeja u Kupu.

Inače, Hajduk će danas biti bez Marka Livaje, dok Ivan Perišić utakmicu počinje na klupi za rezervne igrače.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Rijeka (4-1-4-1): Labrović - Smolčić, Galešić, Radeljić, Goda - Selahi - Pašalić, Fruk, Hodža, Pjaca - Marić

Hajduk (4-2-3-1): Lučić - Moufi, Uremović, Elez, Diallo - Sigur, Krovinović - Kalik, Pukštas, Sahiti - Kalinić

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dijow77281
Ludi seks satima zaredom, jake erekcije, živopisni orgazmi, puno sperme i povećani testosteron i siguran u bilo kojoj dobi! Ne propustite priliku da svoj seks učinite nezaboravnim----> do.my/bkmaca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti