Nedjelja kao dan D za transfer života! U sjeni je Petkovića i Livaje, Dalić ga ne vidi, a sada...
Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Prate ga klubovi iz Liga petice

Nedjelja kao dan D za transfer života! U sjeni je Petkovića i Livaje, Dalić ga ne vidi, a sada...

Admin Čaušević

Nedjelja donosi jedan od ključnih mečeva za titulu prvaka u Hrvatskoj. Rijeka će na Rujevici dočekati Hajduk, a taj susret bi mogao biti i krucijalan za budućnost ove sezone možda i ponajboljeg igrača HNL-a.

Kada se priča o najboljim igračima prvenstva Hrvatske obično se u prvi plan isture Marko Livaja i Bruno Petković, dok su ostali možda i (ne)opravdano u njihovoj sjeni, pogotovo se to odnosi na pojedince iz Rijeke.

Rijeka ove sezone i više nego uspješno drži primat u SHNL-u, Dinamo i Hajduk joj gledaju u leđa i nije čudo što je niz fudbalera sa Kvarnera privuklo pažnju klubova iz Lige petice.

Rujevica je zaista i više nego primamljiv izlog, ali jedno ime se izdvaja iznad ostalih. U pitanju je ove sezone sjajni Toni Fruk koji je potpuno oživio svoju karijeru i među najboljim je asistentima Evrope.

Ofanzivni vezni je uspio ostvariti čak 15 asistencija u prvenstvu Hrvatske što je i više nego impresivan podatak. Rijeka danas igra protiv Hajduka, a taj meč bi Fruku mogao donijeti novi veliki transfer.

Još kao golobradi dečko Fruk je igrao je u Fiorentini koga ga je 2019. godine iz Mouscorn. Imao je 19 godina kada su ga Viole platile 1.5 miliona eura.

Oglasi

U italijanskom velikanu se nije uspio nametnuti, uglavnom je dolazio na posudbe u Hrvatsku, da bi se za stalno vratio ljetos potpisavši za Rijeku gdje je potpuno eksplodirao.

Fruka sada u svojim redovima želi vidjeti ni manje ni više nego PSG. Parižani navodno već i spremaju ponudu, a ako to zaista žele na kraju će ga vrlo vjerovatno i dovesti.

Francuzi su uveliko o mogućem odlasku Fruka na Park prinčeva pisali početkom marta. Taj interes nikad nije splasnuo. Dosta toga će zavisiti i od Frukovog ostatka sezone.

Prva velika prilika za novo dokazivanje je nedjeljni duel protiv Hajduka. U slučaju pobjede nad ljutim rivalom Riječani bi napravili veliki korak ka tituli.

Frukova vrijednost je 3.5 miliona eura, možda neće dostići rekordnu Rijekinu prodaju (Andrej Kramarić/9 miliona), ali bi transfer sigurno trebao biti višemilionski.

Zanimljivo da iako je možda i najbolji igrač Rijeke u ovoj sezoni Zlatko Dalić uglavnom zažmiri kada treba uzeti Fruka u ozbir. Do sada ga nije pozivao u reprezentaciju što znači da za nastup na Euru treba da se desi pravo čudo.

Rijeka u svojim redovima ima reprezentativca Marka Pjacu te "rezervnu opciju" za Vatrene Marca Pašalića. Mnogi su mišljenja da makar jednu priliku zaslužuje i Fruk, ali Dalić ima drugačije mišljenje.

Top Komentari

kikelia69
Ludi seks satima zaredom, jake erekcije, živopisni orgazmi, puno sperme i povećani testosteron i siguran u bilo kojoj dobi! Ne propustite priliku da svoj seks učinite nezaboravnim----> do.my/bkmaca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi