Navijači Istre na Maksimiru istakli brutalan transparent
Navijači Istre imali su jasnu poruku (Foto: Marko Prpić / Pixsell)

Ovim su sve rekli

Navijači Istre na Maksimiru istakli brutalan transparent

Midhat Šljivak

Istra je poražena na Maksimiru u 29. kolu HNL-a. Dinamo je slavio s 4:1, a popriličnu pažnju u ovom duelu privukli su navijači gostiju iz Pule - Demoni.

Navijači Istre iz Pule, popularni Demoni, istakli su zanimljiv transparent na Maksimiru i privukli su zaista veliku pažnju onim što je na njemu pisalo.

Tokom drugog poluvremena meča koji se igrao na kultnom Maksimiru, koji po mnogima važi za jedno od najskromnijih fudbalskih zdanja u Evropi, Demoni su podigli transparent na kojem je pisalo:

"Na najružnijem stadionu"...

Maksimir po mišljenju mnogih ljubitelja fudbala, odnosno onih koji ocjenjuju stadione, važi za možda i najružniji u Evropi.

Oglasi

Zbog toga su i navijači Istre odlučili podsjetiti Bad Blue Boyse, ali i ostale navijače zagrebačkog kluba da im klub igra na ruglu od stadiona.

Maksimir je već odavno oronuo. Jasno se to vidi na svim stranama, no dosad se jednostavno ništa nije moglo učiniti po tom pitanju.

Novi Maksimir stiže do 2030. godine?

Već dugo Dinamo pokušava dogovoriti obnovu Maksimira. Međutim, brojni sporovi oko zemlje nisu im dozvoljavali početak bilo kakve gradnje u proteklim godinama i najveći hrvatski tim je uvijek ostajao kratkih rukava.

Sporovi koji su postojali navodno su riješeni početkom godine. Ova vijest je usrećila mnoge, no vlada potpuna nevjerica dok se prvi bager ne pojavi na potencijalnom gradilištu.

Oglasi

Planira se izgradnja sasvim novog Maksimira. Stari će biti srušen, a pored Dinama stadion bi koristla i reprezentacija Hrvatske, te bi im to bio nacionalni stadion.

Gradnja međutim, zbog raznih zakonskih prepreka, ne bi mogla započeti prije 2027. godine, izuzev ako ne bude nekih olakšavajućih aktivnosti od strane grada Zagreba i države Hrvatske.

Očekuje se da bi Dinamo novi stadion mogao dobiti barem do 2030. godine. To su najoptimističnije najave.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Hrvatska definitivno treba nacionalni stadion u Zagrebu. Igranje na oronulom Maksimiru je sramota za jednu od najboljih selekcija svijeta i nije nikakvo čudo što Vatreni često bježe u druge gradove.

Sadašnji stadion je definitivno odradio svoje, ali 2030. godina je još uvijek daleko.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dijow77281
Ludi seks satima zaredom, jake erekcije, živopisni orgazmi, puno sperme i povećani testosteron i siguran u bilo kojoj dobi! Ne propustite priliku da svoj seks učinite nezaboravnim----> do.my/bkmaca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi