Bodrili Velež i krenuli kući, a onda pravi haos

I MUP se oglasio o napadu na igrače u Stocu: "Bilo je deset maskiranih lica, sa palicama i bakljama"

Samir Mlaćo

Glavna tema u Hercegovini je sinoćnji napad koji se desio na nogometaše Iskre iz Stoca. Naime, trojica nogometaša Iskre i jedan dječak vraćali su se sa derbija Veleža i Borca u Mostaru, te su napadnuti na putu ka Stocu.

Kako je SportSport već prenio, radilo se o klasičnoj sačekuši, a iz kluba iz Stoca tvrde da su sve uradili navijači Zrinjskog iz Mostara.

MUP HNK je u svom zvaničnom izvještaju naveo da je automobil sa igračima Iskre napadnut od strane deset osoba, te da su isti koristili bejzbol palice i baklje.

Prema onome što se može pročitati, automobil je praćen iz pravca Mostara, te je zatim završio pored puta.

"7.4. 2024. godine, oko 00,10 sati, u PS Stolac je prijavio M.A. (2004) iz Poplašića- Stolac kako je upravljao vozilom marke Mercedes magistralnim putem iz Mostara prema Stocu gdje u mjestu Masline Stolac dolazi do udara u zadnji dio njegovog vozila od strane vozila VW Golf V nn registarskih oznaka.

Uslijed udara njegovo vozilo je stjerano s puta pred bivši dom. Iza vozila VW Golf stala su još dva vozila, vozilo marke BMW i VW Passat iz kojih je izišla grupa od oko 10 lica, maskirani i sa bejzbol palicama koji lupaju po njegovom vozilu na koje bacaju baklje, nakon čega nasrću na lica koja su se skupa s njim nalazila u vozilu, te ih udaraju palicama po čitavom tijelu. Nakon toga su se vozilima udaljili u nepoznatom pravcu.

Zajedno s prijaviteljem u vozilu s su se nalazili E.G. (2003) iz Stoca, D.B. (2002) iz Gorice-Stolac i F.B. (2006) iz Gorice-Stolac. Sva četvorica su zadobila povrede neutvrđenog stepena, te im je ukazana pomoć u DZ Stolac, nakon čega je D.B. upućen na CUM Mostar, dok su E.G., M.A, i F.B. upućeni u RMC dr. Safet Mujić Mostar.

Lice mjesta je osigurano od strane policijske patrole PS Stolac do jutarnjih sati kada će se vršiti uviđaj", naveli su iz MUP-a HNK.

Za sada niko nije uhapšen, no svakako da se očekuje da odgovorni što prije reaguju.

Iz FK Iskra odmah su naveli da se radi o navijačima Zrinjskog, popularnim Ultrasima.

"Našim momcima želimo brz oporavak. Jučer su svoju utakmicu odigrali protiv Lokomotive i poslije ostali na iftaru, da bi poslije gledali utakmicu svog voljenog kluba FK Velež - FK Borac.

Nakon utakmice krenuli su kući nesluteći šta će ih zadesiti. U mjestu Masline kod Stoca presrela su ih četiri vozila (pratili ih od Bune) u kojima su bili Ultrasi, navijači Zrinjskog, i tako im nanijeli ozljede i polomili vozilo. U vozilu su se nalazila tri igrača Iskre i jedan maloljetni dječak koji su prevezeni u bolnicu Južni logor.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga HNK:

Moglo se svašta desiti i da padne ne daj Bože mrtva glava. Apelujemo na nadležne institucije da što prije uhvate počinioce ovog divljačkog i kukavičkog djela i da ih najoštrije kazne.

Jos jednom naši zlatni momci želimo Vam sve najbolje i HVALA Vam na jučerašnjoj igri i pobjedi koja je u drugom planu", naveli su iz Iskre.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.