Članovi Iskre Stolac napadnuti po povratku sa derbija u Mostaru u klasičnoj sačekuši
Uništeni automobil na licu mjesta

Korištene baklje i noževi, jedan od povrijeđenih ostao u bolnici

Članovi Iskre Stolac napadnuti po povratku sa derbija u Mostaru u klasičnoj sačekuši

Samir Mlaćo

Pomalo nevjerovatan dan imali su jučer nogometaši NK Iskra Stolac, članovi Kantonalne lige HNK.

Naime, ovaj tim je jučer gostovao u Vrapčićima kod Mostara ekipi Lokomotive, a kod vodstva 3:2 za goste meč je prekinut. Razlog je napad domaćih na sudije, pa je meč prekinut i gosti iz Stoca će upisati tri boda.

Pravi haos doživjeli su četvorica članova gostiju koji su odlučili ostati u Mostaru te pratiti sinoćnji derbi Wwin lige naše zemlje između Veleža i banjaliučkog Borca (1:1).

Prema nezvaničnim informacijama, u mjestu Masline kod Stoca skoro do smrti su pretučena četvorica nogometaša ekipe Iskre.

Radi se o Muratu Ajaniću, Eminu Gološu, Demiru Beši i još jednom od članova gostiju.

Prema dosadašnjim informacijama, njima je na Maslinama napravljena klasična sačekuša u kojoj je učestvovalo više od deset nepoznatih osoba sa četiri automobila i kapuljačama. Prvo su nogometaše iz Stoca udarili automobilom, te im tako zapriječili put.

Oglasi

Policija je obavila uviđaj, očekuje se da brzo pronađu nepoznate počionice ovog teškog incidenta                                                                                                        

Izašli su iz automobila i povrijedili ih, a jednom od nogometaša kluba iz Stoca gasili su i baklju po cijelu, dok je drugom slomljen nos, a korišten je i nož.

Četvorica igrača Iskre su hitno prevezena u Kantonalnu bolnicu dr. Safet Mujić gdje im je ukazana pomoć i van su životne opasnosti. Jedan od njih je zadržan u bolnici, dok su preostali pušteni kući.

Huligani su očigledno dobro isplanirali ovaj napad, a spas za igrače iz Stoca stigao je kada je naišao nepoznati automobil, te se činilo da će zastati i za sada nepoznati počinioci su se odlučili u strahu razbježati.

Svakako nevjerovatan događaj o kojem će se pričati u narednim danima, a očekuje se brza reakcija policija koje će nadamo se pronaći huligane koji su napravili ovaj teški prekršaj, a šta je cijela pozadina ostaje da se utvrdi.

Tim povodom oglasili su se jutros iz Iskre Stolac, te potvrdili naša pisanja.

"Našim momcima želimo brz oporavak. Jučer su svoju utakmicu odigrali protiv Lokomotive i poslije ostali na iftaru, da bi poslije gledali utakmicu svog voljenog kluba FK Velež - FK Borac.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga HNK:

Nakon utakmice krenuli su kući nesluteći šta će ih zadesiti. U mjestu Masline kod Stoca presrela su ih četiri vozila (pratili ih od Bune) u kojima su bili Ultrasi, navijači Zrinjskog, i tako im nanijeli ozljede i polomili vozilo. U vozilu su se nalazila tri igrača Iskre i jedan maloljetni dječak koji su prevezeni u bolnicu Južni logor.

Moglo se svašta desiti i da padne ne daj Bože mrtva glava. Apelujemo na nadležne institucije da što prije uhvate počinioce ovog divljačkog i kukavičkog djela i da ih najoštrije kazne.
Jos jednom naši zlatni momci želimo Vam sve najbolje i HVALA Vam na jučerašnjoj igri i pobjedi koja je u drugom planu", naveli su iz Iskre.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zaccheroni
I haj ti sad pošalji dijete na utakmicu. Ne znas hoce li se kuci vratit. Brz oporavak momcima a nasilnicima sto težu kaznu i zatvorske ćelije sa sexualnim predatorima
3 0
Ecosport
Uzpovska kopilad nastavljaju raditi ono što su im starci radili '93.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi