Red Army je imao "specijalnu želju" za igrače Veleža pred derbi sa Zrinjskim

Naredno kolo mostarski duel

Red Army je imao "specijalnu želju" za igrače Veleža pred derbi sa Zrinjskim

Haris Zilić

Fudbaleri Veleža su u derbiju 25. kola WWin lige na svom terenu remizirali protiv Borca rezultatom 1:1, a već naredno kolo ih očekuje mostarski derbi protiv Zrinjskog.

I protiv Borca fudbaleri Veleža su imali podršku svojih navijača, a navjerniji navijači popularni "Red Army" imali su posebnu noć.

Red Army proslavlja 43. rođendan, osnovani su 1981. godine i najstarija su navijačka grupa u Bosni i Hercegovini.

Nakon utakmice protiv Borca, najvatreniji navijači Veleža imali su poruku za svoje fudbalere uoči derbija protiv Zrinjskog.

Jasnim skandiranjem su pokazali šta misle, a naravno u cijeloj priči samo pobjeda Veleža dolazi u obzir.

Velež odlično stoji na tabeli i svaki pozitivan rezutlat protiv Zrinjskog bio bi još jedan korak prema Evropi što je i cilj mostarskog kluba.

Oglasi

Marinović i Klafurić dali komentar utakmice

Po završetku meča između Veleža i Borca (1:1), održana je i press konferencija na kojoj su se medijima obratili treneri oba tima Vinko Marinović i Dean Klafurić.

"Mislim da je utakmica bila jako dobra. Pritisak je bio i na nama i na Veležu, ulog je bio velik. Utakmica je bila pod pritiskom, ali mi smo došli sa jasnom namjerom, imali smo želju da osvojimo tri boda. Dobro smo otvorili poveli 1:0, imali smo neke šanse koje nismo iskoristili. Velež nas je na kraju kaznio", rekao je Marinović i nastavio:

"Velež je dobra ekipa i mi igramo dobro i po meni veoma dobra utakmica oba tima. Moramo osvajati bodove, nekada loše igraš, a uzmeš bodove. Ekipa koja bude održavala formu do kraja sezone ostvarit će svoj cilj. Mi imamo Kup, prvenstvo i opet sve držimo u svojim rukama to je najbitnije."

Zatim je komentar dao trener mostarskog tima, Dean Klafurić.

"Iznad kvalitete utakmice je bio i sam ambijent što se tiče navijača i terena to je bilo na nivou engleske Premier lige. Utakmica je bila sadržajnija, bilo je izostanaka s obje strane. Bio je to pravi natjecateljski derbi. Borac je ranim vdostvom usmjerio utkamicu na svoj mlin, na kraju čestitam mojim igračima na povratku, ovo je dobar rezultat za nas", istakao je Klaufrić i dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"U prvom poluvremenu smo izašli iz stila naše igre, to nas je poremetilo, a i neke povrede su nas poremetile. U drugom smo se poluvremenu popravili i malo smo dominirali i uspjeli smo izvući pozitivan rezultat."

"Vidjet ćemo sutra kakva je situacija sa Zvonićem i Arefom, ali rano je bilo šta govoriti. Okrećemo se Zrinjskom, prirpema kao i svaka, derbi je derbi, znamo šta nas čeka."

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Reconquista
Smrdljivi podvelešci i gačani ima da dobiju po klempavim ušima,da im ispunimo želju...
4 1
PoliziaMerda1981
Gazi škutore došle u naš grad
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi