Sarajevo bez kapitena u vječitom derbiju

Program narednog kola počinje u petak, a završava u nedjelju derbijem na Grbavici

Veliki broj nogometaša propušta zbog kartona 26. kolo Wwin lige, ali i jedan trener

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Već za vikend očekuju nas susreti 26. kola Wwin lige naše zemlje.

U centru pažnje su dva derbija, mostarski i sarajevski. Mostarski se igra u subotu od 16 sati, dok je sarajevski na programu u nedjelju od 20 sati.

Borac i Sloga će igrati u petak, tri meča su na programu u subotu, u nedjelju pored duela Željezničara i Sarajeva igraju i Igman - Posušje.

Kada su suspenzije zbog kartona u pitanju, Sarajevo će na derbiju biti bez kapitena Miomira Đuričkovića, dok je Željezničar kompletan.

GOŠK gostuje Zvijezdi 09 bez Riada Šute, Dine Skorupa i Nihada Šere, a Zvijezdi 09 će nedostajati Petar Karaklajić i Stefan Šapić.

Velež ide na megdan Zrinjskom bez Adnana Džafića, ali i trener Deana Klafurića, dok Tuzla City dočekuje Široki Brijeg bez Irfana Hadžića i Rijada Kobiljara.

Adnan Džafić FK Velež Pozicija: MF

Statistika

20 nastupa
8 kao starter
4 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
2 golova

Posušje gostuje Igmanu bez kapitena Luke Lučića.

Raspored 26. kola Wwin lige:

FK Zvijezda 09 - NK GOŠK

FK Tuzla City - NK Široki Brijeg

FK Igman - HŠK Posušje

FK Željezničar - FK Sarajevo

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Borac - FK Sloga Doboj

HŠK Zrinjski - FK Velež

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.