Zrinjski razbio Zvijezdu 09, veče i 25. kolo eurogolom začinio Nemanja Bilbija

Efikasna utakmica u Mostaru

Zrinjski razbio Zvijezdu 09, veče i 25. kolo eurogolom začinio Nemanja Bilbija

Eldar Ganibegović, foto: Admin Čaušević

Utakmicom Zrinjski - Zvijezda 09 zatvoreno je 25. kolo WWin lige Bosne i Hercegovine. Plemići su razbili goste sa sjeveroistoka Bosne i Hercegovine rezultatom 4:0.

Prije same utakmice vidjeli smo jednu malu svečanost. Matija Malekinušić dobio je prigodan poklon nakon što je upisao stoti nastup u dresu s lentom.

Odmah u trećoj minuti velika šansa za Zrinjski. Jelovac je izašao sa svog gola, Bilbija je probao da ga lobuje, ali nije dobro šutirao, lopta je otišla pored gola.

Zrinjski je poveo u osmoj minuti. Kiš je ubacio iz slobodnog udarca na drugu stativu, tamo je usamljen Ćuže koji iz voleja pogađa mrežu gostiju.

Sedam minuta kasnije novi pogodak Zrinjskog i ponovo Ćuže. Barišić je uposlio Ćužea koji prebacuje golmana gostiju. Neko je izbio loptu, ali je pomoćni sudija pokazao da je prešla liniju. Diskutabilno u najmanju ruku.

Oglasi

Nakon faula Karaklajića nad Memijom skraćeni korner za Zrinjski u 21. minuti. Bradarić je vratio prizemnu loptu, Kiš se iz gužve izvukao na povratnu i šutirao silovito preko gola.

Sve je i definitivno bilo gotovo u 37. minuti. Bradarić je lijepo uposlio Bilbiju, a Nemanja rutinski pogađa mrežu gostiju.

Pokušaj Kiša na startu drugog poluvremena, nije bio nešto snažan, Jelovac lagano brani.

Ponovo Kiš u 51. minuti. Kiš je probao petom, Jelovac nekako brani, nakon toga Ćuže šutira pored gola Zvijezde.

Oglasi

Desetak minuta nakon toga šansa i za rezervistu Lukanića. Kontra Zrinjskog, Lukanić je pokušao s dvadesetak metara, uz dosta problema Jelovac brani.

Mogao je Zrinjski do gola u 70. minuti. Sjajan posao je uradio Mulahusejnović, uposlio Abdurahimija, čiji je šut blokiran.

Eurogol Nemanje Bilbije za 4:0 u 77. minuti. Abdurahimi se namještao na udarac, nije uspio naći prostor, ćušnuo je nekako loptu do Bilbije koji s vrha kaznenog prostora postiže eurogol raspalivši iz prve po lopti!

Nova velika prilika za Zrinjski u 80. minuti. Abdurahimi je izašao sam na golmana gostiju, ali Jelovac brani. 

Do kraja vidjeli smo nekoliko blijedih pokušaja gostujuće ekipe, no bez većih uzbuđenja. Mogao je zato Zrinjski do pogotka u 90. minuti kada je Memija ubacio na drugu stativu gdje je Tičinović sjajno uhvatio volej, ali nije pogodio iz teške pozicije.

Oglasi

Ostalo je 4:0 i Zrinjski ostaje teoretski u igri za odbranu naslova prvaka Bosne i Hercegovine, dok je Zvijezda napravila još jedan korak ka nižem rangu. 

Zrinjski je nakon ove pobjede drugi s 52 boda, sedam manje od vodećeg Borca od kojeg ima i lakši raspored do kraja. Zvijezda 09 sa 17 bodova ostaje zakucana za dno i iduće sezone ćemo je vjerovatno gledati u Prvoj ligi manjeg bh. entiteta.

Naredno kolo Zvijezdi 09 donosi domaći duel protiv GOŠK-a, dok će Zrinjski na domaćem terenu ugostiti gradskog rivala, Velež.

WWin liga Bosne i Hercegovine, 25. kolo:

Zrinjski - Zvijezda 09 4:0 (Ćuže 8', 15', Bilbija 36', 77')

HŠK Zrinjski: Marić, Barišić, Kiš, Ramić, Ćuže, Bradarić, Šunjić, Memija, Corda, Tičinović, Bilbija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Zvijezda 09: Jelovac, Ristanović, Tomanović, Savić, Vadze, Ostojić, Karaklajić, Saliman, Damjanić, Šapić, Vukoja.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SamoZrinjski
A sad zgazite teroriste tamne kože s istoka!
1 0
AdmirAdmir11
Sta ovo padose glavni transp.ultrasaa jeli se gase sad
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi