Situacija o kojoj će se pričati

VAR bez reakcije u Londonu, navijači Arsenala su bijesni: Topnici oštećeni za penal?

Haris Zilić

Arsenal i Bayern odigrali su sjajan meč u četvrtini finala Lige prvaka. Susret u Londonu završen je rezultatom 2:2, a to sve obećava spektakularan revanš u Minhenu naredne srijede.

Vodio je Arsenal 1:0, Bayern preokrneuo na 1:2, Arsenal stigao od 2:2, a mogli su i do trijumfa u finišu utakmice.

U sudijskoj nadoknadi vremena diskutabilna situacija je bila nakon duela Manuela Neuera i Bukaya Sake.

Fudbaler Arsenala je nakon kontakta pao u šesnaestercu gostiju, ali glavni sudija Glenn Nyberg iz Švedske se nije oglasio što je razljutilo domače igrače i navijače.

Na stadionu su svu ostali u čudu kako nije dosuđen penal za Arsenal, a ovu situaciju pogledajte OVDJE.

Nakon utakmice odmah se oglasio Rio Fedinand koji radi kao gost analitičar na TV-u. Iskusni defanzivac je taođer bio u čudu.

"Ne mogu vjerovati da ovo nije penal, u nevjerici sam, to je bio čisto penal", rekao je Ferdinand.

Da stvar bude još čudnija ni VAR nije oglasio nakon ove situacije, a kada se bolje pogleda kontakta između Neura i Sake je bilo.

Međutim sudija iz Švedske je smatrao da to nije dovoljno da se svira jedanesterac.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nema dileme da će ova situacija izazvati dosta reakcija u svijetu fudbala, a i samo možete procijeniti da li je ispravna odluka glavnog sudije u videu koji smo priložili na početku teksa.

Navijači Arsenala su već zapalili društvene mreže, smatraju da su žestoko oštećeni i nema sumnje da će revanš susret u Minhenu biti itekako uzbudljiv.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.