Epski meč u Madridu! Real i City priredili spektakl, Gvardiol je izveo remek-djelo!

Na kraju je završeno 3:3

Epski meč u Madridu! Real i City priredili spektakl, Gvardiol je izveo remek-djelo!

Admin Čaušević

Fantastičan prvi meč četvrtfinala Lige prvaka odigrali su Real Madrid i Manchester City. Na kraju je završeno 3:3 te obje ekipe imaju podjednake šanse za prolazak dalje.

Ono što se najavljivalo to se i desilo. Istinski ljubitelji fudbala su zaista mogli uživati u spektaklu pod zatvorenim krovom stadiona Santiago Bernabeu.

Već prvih 15 minuta donijelo je tri gola. Gosi su poveli golom Silve poslije greške Lunina, ali se Real brzo vratio.

Za svega dvije minute je kompletirano preokret i to u 12. i 14. minuti. Prvo je Diaz Camavingin šut skrenuo u gol, da bi Rodrygo furioznom kontrom donio vodstvo Kraljevima.

U drugom poluvremenu City je zagospodario terenom i uspio je da potpuno preokrene rezultat u svoju korist sa dva sjajna gola.

Prvo je u 66. minuti Foden "ubio pauka", da bi pet minuta kasnije možda i najljepši gol karijere zabio Gvardiol i to slabijom desnom nogom.

Oglasi

Majstoriju hrvatskog defanzivca pogledajte ovdje.

Kraljevi se nisu predavali i kako to obično biva u grotlu Bernabeu uspjeli su izjednačiti. Stvari je na početka vratio Valverde u 79. minuti.

Do kraja nije bilo promjena i sve karte su otvorene pred revanš na Etihadu sljedeće sedmice.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prednost uoči revanša nema niti jedan tim iako bi City trebao izgledati mnogo opasnije jer se očekuje povratak De Bruynea i Walkera.

Modrić je priliku za igru dobio u posljednjih 20-ak minuta, dok su Gvardiol i Kovačić bili starteri. Defanzivac iako rovit odigrao je vrlo dobro uz sjajan gol, a Kovačić je iznanada dobio priliku umjesto Belgijanca.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1712617561
Pa gdje su oni navijači Real sto kažu dobit će Siti sa dva gola razlike hahah
3 1
E.Car
Hebo vas Gvardiol, dupelisci!!! Pa Foden je dao bolji pogodak plus ovog Kros nije ni pokušao blokirati!!!!
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi