FOTO: EPA

Uzbudljivo ljeto nas očekuje u Minhenu

Bayern je izgubio kompas: Spremni su na još jedan potez koji bi mogao izazvati bijes kod navijača

Haris Zilić

Bliži se početak ljeta, a samim tim i ludnica na fudbalskoj pijaci, poznato je da od 1. jula ide ljetni prelazni rok koji uvijek ponudi vrhunske transfere i zanimljive transfer priče.

Špekulacije su uveliko počele, zakuhava se dosta toga, a čini se da bi naredno ljeto moglo biti prometno u Minhenu.

Njemački mediji među kojima je i popularni "Bild" donose vijest da je Bayern spreman prodati Kingsleya Comana (27) ovo ljeto što se možda i neće svidjeti navijačima njemačkog velikana

Coman ima ugovor sa Bayernom do 2027. godine, ali i sam fudbaler se malo zasitio Minhena i voljan je promijeniti sredinu.

Trenutna vrijednost Comana je 65 miliona eura, a Bayern je odlučio da ovom fudbaleru ne stvara puno problema oko eventualnog transfera.

Bavarci su postavili klauzulu od 70 miliona eura i klub koji ponuda taj novac može kupiti Comana, ako pronađe zajednički jezik sa fudbalerom.

Prve špekulacije govore da su najzainteresovaniji klubovi iz engleskoh Premiershipa, ali i španske La Lige.

Glavni kandidati za eventualno dovođenje Comana su Chlesea, Tottenham i Atletico Madrid, iako je ranije i Manchester United imao pvoeznica sa 27-godišnjim fudbalerom.

Bayern je reprezentativca Francuske u svoje redove doveo na ljeto 2017. godine iz redova Juventusa, a prije toga je nosio dres PSG-a gdje je prošao sve omladinske kategorije.

Za reprezentaciju farcnuske Kingsley Coman ima 55 upisanih nastupa i osam postignutih pogodaka.

U tekućoj sezoni za Bayern je odigrao ukupno 26 utakmica u svim takmičenjima, postigao je pet golova i upisao tri asistencije, a da li će na ljeto napustiti Minhen, ostaje nam da vidimo.

Pred čelnicima Bayerna je dosta posla, ali i malo vremena, pogotovo jer se ovog ljeta održava Evropsko prvenstvo pa će najveće zvijezde Starog kontinenta biti fokusirane na fudbal.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Imali su Bavarci dosta pogrešnih poteza u posljednje dvije godine, sigurno netipično za njemačkog giganta.

Spominjao se i odlazak Musiale, a ako odu i Musiala i Coman to bi svakako bio udarac za Bavarce.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.