Najveći propust moderne Lige prvaka: Bayern pokraden, Tuchel riga vatru: "Užasno objašnjenje"

Nevjerovatana odluka švedskog sudije

Najveći propust moderne Lige prvaka: Bayern pokraden, Tuchel riga vatru: "Užasno objašnjenje"

Admin Čaušević

Veliki, pa možda i najveći sudijski previd nekoliko posljednjih godina u mečevima Lige prvaka viđen je tokom četvrtfinalnog duela Arsenala i Bayerna. Zaista je nevjerovatno kako za Bavarce nije dosuđen očigledan kazneni udarac.

U 66. minuti desila se čudna scena na kada je Arsenalov golman David Raya izveo gol aut, a Gabriel je iznenada uzeo loptu u ruke.

Sudija Glenn Nyberg nije dosudio igranje rukom i tako Bayernu odbio jedanaesterac, protestvovali su gosti iz Njemačke, ali je arbitar iz Švedske ostao pri svom.

Thomas Tuchel je rigao vatru poslije meča. Kazao je i odlazeći trener Bavaraca šta je sudija rekao njegovim igračima na trenu.

"On govori igračima da je to bila dječja pogreška i da neće dosuditi tako nešto u četvrtfinalu Lige prvaka."

"Ovo je potpuno novi način tumačenja pravila, to je jednostavno nevjerovatno. Boli na ovoj razini", dodao je njemački trener u izjavi poslije utakmice.

Oglasi

Nije samo kontroverzna scena nedosuđenog penala razljutila Tuchela, trofejni stručnjak bio je generalno nezadovoljan Nybergovim suđenjem.

"Sve sitnice su išle u jednom smjeru, svaki fizički kontakt je bio sviran. Igrači Arsenala mogli su se žaliti kako su htjeli. Igrali smo protiv dobrog protivnika, a sudija je bio ispodprosječan sudac."

I na press-konferenciji poslije utakmice Tuchel se žalio na suđenje te je još jednom prozvao Nyberga koji i nema neko međunarodno iskustvo u važnim mečevima.

"Sudac je napravio veliku pogrešku. Znam da je to bila luda situacija. Dao nam užasno objašnjenje. Pogreška djeteta, pogreška odrasle osobe, svejedno – ljuti smo jer je to bila važna odluka protiv nas."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nybergu je ovo bio tek sedmi meč u Ligi prvaka i prvi u nokaut fazi. U najelitnijem klupskom takmičenju 35-godišnjak je debitovao u sezoni 2023/24.

Podsjećanja radi, Arsenal i Bayern su odigrali 2:2, pa će se putnik u polufinale riješiti na Allianz Areni u srijedu, 17. aprila.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

guliy
Kao sto rekoh sinoc ,najveca kradja ikad !!
0 0
Fixa
Ne radi video indijanci ybo vas twitter
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi